Pressemeddelelse

Hvor skal du bade: Her finder du flest strande med Blå Flag og Badepunkt 

blå flag
Den danske sommer kalder på et dyp i bølgerne. For eksempel fra en af Danmarks 217 strande med Blå Flag eller Badepunkt, der betyder strand af høj kvalitet. Se her, hvor i Danmark du finder flest Blå Flag og Badepunkt.

Dansk sommer er for mange lig med en dag på stranden. Med alt hvad det indebærer af is, leg, afslapning, sand mellem tæerne, sol på maven - og en tur i havet.

Danmark er kendt for generelt at have badevand af høj kvalitet, men hvis du gerne vil have mere end det på din strandtur, er en strand med et Blå Flag eller Badepunkt et godt pejlemærke.

Strande med Blå Flag og Badepunkt er ikke bare garanti for godt badevand, det er også et kvalitetsstempel for en strand med en høj standard indenfor sikkerhed og miljø.

I år er der 217 strande samt 17 havne, der har opnået et af Friluftsrådets to officielle flag i mærkningsordningerne Blå Flag og Badepunkt.

Flagene vejrer over hele landet, men specielt i ét område af Danmark finder du mange blå og hvide flag på strandene. Det er i region Syddanmark, som tæller Syd- og Sønderjylland samt Fyn og øerne i det sydfynske øhav.

Her vajer det Blå Flag på hele 75 strande, og på 17 strande i regionen finder du det hvide Badepunkt-flag. Blandt andet i Assens, som i år kan bryste sig af at lægge kommune til fire Badepunkt-strande.

Strande med særlige oplevelser

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for simple badesteder med badesikkerhed og de samme høje krav til vandkvalitet, som der kræves for at hejse det Blå Flag. Samtidig kan man få særlige natur-, kultur- eller friluftsoplevelser specifikt for området.

"Vi er rigtig glade for Badepunkt-ordningen, da den stiller færre krav til kommunerne om aktiviteter på stranden, men stadig sender et signal til badegæsterne om, at her er der en strand med godt badevand og badesikkerhed og med særlige naturoplevelser specielt for det område," siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll. 
 

Region Syddanmark

75 strande med Blå Flag
17 strande med Badepunkt
2 Blå Flag-havne
93 flag i alt

Region Midtjylland

40 strande med Blå Flag
6 strande med Badepunkt
4 Blå Flag-havne
50 flag i alt

Region Sjælland

29 strande med Blå Flag
13 strande med Badepunkt
3 Blå Flag-havne
45 flag i alt

Region Hovedstaden

18 strande med Blå Flag
5 strande med Badepunkt
5 Blå Flag-havne
28 flag i alt

Region Nordjylland

6 strande med Blå Flag
10 strande med Badepunkt
1 Blå Flag-havn
17 flag i alt

Vil du se, hvad der er af Blå Flag- og Badepunkt-strande i nærheden af dig? Klik ind på kortet og find den nærmeste. 

(Link) 

 

Billedet af Blå Flag
Få et overblik over de 142 strande med Blå Flag i Danmark. På kortet kan du også se de 63 badesteder med mærket Badepunkt.
badepunkt
Find dit Badepunkt og Vinterbadepunkt.
Kontakt