Nyhed

Hvem løber med titlen Danmarks Friluftskommune i år?

Børn plukker lyng
Kommuner kan stadig nå at være med i konkurrencen om at blive Danmarks Friluftskommune 2018 og vinde titlen for deres tiltag for børn og unges friluftsliv.

Hvilken kommune er bedst til at inspirere børn og unge til friluftsliv og sikre, at de møder friluftslivet i deres dagligdag i både skole, institutioner, familie- og fritidsliv? Det sætter konkurrencen Danmarks Friluftskommune fokus på i år. 

Der er stadig lidt over en uge til kommunernes frist for at sende en ansøgning til Friluftsrådet og dermed melde sig i kampen om titlen som Danmarks Friluftskommune 2018. Hvert år udskrives konkurrencen med et nyt tema og i år temaet Friluftsliv for børn og unge .

Temaet betyder, at kommunerne bliver bedømt ud fra den indsats, de har gjort og vil gøre for at skabe mere og bedre friluftsliv for børn og unge i kommunen.

"Det er vigtigt, at alle børn og unge har viden om, forståelse for og oplevelser med natur og friluftsliv. Friluftsliv er for børn og unge en mulighed for et aktivt liv, der øger sundhed og trivsel, introducerer børnene og de unge til foreningslivet og styrker deres læring og udvikling" siger Thomas Bach, fra Friluftsrådets bestyrelse, der er formand for dommerkomiteen.

På billedet ses helsingør fra havet. Man kan ane Kronborg Slot
Danmarks Friluftskommune er en årlig pris, som uddeles til en kommune, der gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet.

Han mener, at børn og unge skal møde friluftslivet i alle de sammenhænge, de befinder sig i: i dagtilbud, skole, med familie, blandt venner, i medier og i fritidslivet, og han glæder sig til at se nærmere på kommunernes opfindsomhed og spændende projekter i ansøgningerne. 

 

 

Kontakt
Portrætfoto Kristian Nykrog
Politisk konsulent
30 71 58 53