Nyhed

Hold hunden i snor - så er du flink af natur

Friluftsrådet starter tredje generation af kampagnen Flink af natur. Denne gang skal kampagnen minde hundeejerne om, at de skal holde hunden i snor, når de tager ud i naturen.

I Danmark er der en lov, der siger, at hunde skal holdes i snor i naturen. Det ved mange hundeejere godt, men nogle vægter alligevel det firbenede familiemedlems mulighed for at løbe frit omkring højere end reglerne.
Men løse hunde kan være et problem for både naturens dyr og fugle og for andre naturgæster, viser Friluftsrådets undersøgelse af danskernes oplevelse af naturen. Derfor skal kampagnen Flink af natur minde hundeejerne om at holde hunden i snor i naturen - med et glimt og venligt vuf.

”Vi ved, at hunden opfattes som et familiemedlem, som man gerne vil lade udfolde sig og løbe frit omkring. Men vi ved altså også, at mange mennesker føler sig utrygge, når der kommer en fremmed løs hund og vil hilse på, og det påvirker deres oplevelse af at være i naturen. Derfor skal hunde altid være i snor, sådan er reglerne, og det er der gode grunde til,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Friluftsrådet står bag kampagnen, og en række organisationer, 20 kommuner samt Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen bakker op om budskabet om at holde hunde i snor i naturen.

Flink af natur ver. 3.0

Her kan du følge kampagnen:

Vil du være med til at sprede budskabet?

Kampagnen skal være med til at mindske omfanget af konflikter i naturen, så alle får en god oplevelse. Alle er velkomne til at formidle kampagnens budskaber videre i en god tone og med et venligt lille vuf.

Du finder alle kampagnens elektroniske materialer til fri download og afbenyttelse. Blot skal du nævne Flink af natur og Friluftsrådet.

Hvis du er kommune, organisation eller lodsejer kan du bestille fysiske materialer som f.eks. plakater, skilte, foldere m.v. Bestillingsformular findes her. 

På billedet ses et kampagnebillede af et animeret skilt, hvorpå der står 'Løsgående børn - hold hunden i snor'. i baggrunden løber en pige i skoven