Nyhed

Giv din naturbegejstring videre: Bliv arrangør på Naturens Dag

Bliv arrangør på Naturens Dag
Har du opskriften på en god naturoplevelse? Så kan du lave et arrangement på Naturens Dag søndag den 8. september. Men skynd dig, for fristen udløber snart. Alle kan være med.

I 2018 fik ca. 250.000 børn og voksne glæde af friske naturoplevelser på Naturens Dag og i ugen op til. 

Det er kun på grund af vores mange engagerede arrangører, at Naturens Dag hvert år bliver en kæmpestor grøn mærkedag til glæde for børn og voksne.

Vil du dele din naturglæde og være arrangør på Naturens Dag?

opret et arrangement inden den 25. august, og du får en arrangørpakke tilsendt med hjælp og inspiration til at afholde arrangementet.

Alle kan være med

Du kan oprette arrangementer på Naturens Dag - blot du har lysten til at sprede naturglæde sammen med andre. Du kan tænde bål i skoven og lave bålmad, invitere på vandretur eller løbe-, cykle eller gåtur, tage ud at sejle, kigge på blomster, fugle og insekter, snitte en ske eller noget helt andet. Du bestemmer selv. 

Find inspiration i de arrangementer i hele landet, som allerede er oprettet

Er du en del af en forening eller pusler med et projekt, er Naturens Dag også en god måde at skabe synlighed om det, du laver. 

"Det er nemt at komme i kontakt med potentielle nye medlemmer og styrke sit lokale netværk, fordi dagen får så stor opmærksomhed. Sidste år var der 340 arrangementer, og vi håber på endnu flere i år", fortæller Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Naturens dag børn på træstamme
Tilmeld din skole, SFO eller daginstitution til Naturens Uge 2019 og få en gratis inspirationspakke til aktiviteter i naturen med børn.

Bag om Naturens Dag

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag i 2004 som en årlig mærkedag. Årsagen er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft.

Siden 2010 har Naturens Dag været et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Vi afholder hvert år Naturens Dag for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen.