Nyhed

Gå efteråret i møde – sammen med andre

På billedet ses to kvinde på en rask gåtur gennem skov
Dette efterår er fyldt med muligheder for at gå en god tur sammen med andre på guidede gå- og vandreture over hele landet.

Kastanjer, blade der skifter til brunt og gult og gyldent, efterårssol, regnskyl og friske vinde. Efteråret har meget at byde på ude i naturen. Og en god gåtur er en glimrende måde at møde efterårets mange facetter på – både alene men i særdeleshed måske sammen med andre. 

I løbet af efteråret 2018 arrangeres i regi af idrættens fælles vision, ”Bevæg dig for livet ” en lang række fælles gåture rundt omkring i landet. Alle, der har lyst til at gå sammen med andre, kan møde op. Det er gratis, og du behøver ikke at tilmelde dig. Turene foregår i helt almindeligt gå-tempo, og sportstøj er derfor ikke nødvendigt. Der er plads til alle - så kom alene eller tag en ven under armen.

Der er indtil videre arrangeret ture i:

Der findes også andre muligheder for at komme ud at gå – og samtidig måske lære nye mennesker at kende.

Du kan eksempelvis finde din lokale afdeling af Dansk Vandrelaug, der typisk går lidt længere ture mellem fem og 20 kilometer.

God motion i hyggeligt selskab, det er en af Dansk Vandrelaugs mottoer. Når du går sammen med andre, glemmer du tid og sted. Her er altid nogle, du kan snakke med. Og pludselig er der gået fem timer, og du er på vej hjem efter en dejlig tur, sprængfyldt af positiv energi. Derfor er det værd at gå efter selskab på vandreturen.
Steen Kobberø-Hansen, landsformand for Dansk Vandrelaug

 

En anden glimrende mulighed er De studerendes vandreklub, der trods navnet ikke kun er for studerende.

Sidst men ikke mindst kan du også på egen hånd udforske de mange stier i Danmark – både de, du kender i forvejen – og de, som kommer med helt nye naturoplevelser. 

”Bevæg dig for livet – i naturen” er et partnerskab mellem DGI, DIF og Friluftsrådet, der arbejder for at få flere danskere til at bevæge sig mere i naturen.

Hærvejen
Et par vandresko er det bedste transportmiddel, hvis du vil have tid til at læse historiens spor i landskabet. Her er en lynguide til tre lange vandreruter, der hver fortæller sin bid af Danmarkshistorien