Pressemeddelelse

Friluftsrådet: Bind stier i naturen sammen i et landsdækkende netværk

Miljøministeren og Friluftsrådets formand ved Susåen
Flet sammen og bind sløjfer, så vi får et nationalt netværk af stier og ruter for dem, der vil ud og være aktive i naturen. Det var Friluftsrådets budskab på en gåtur ved Susåen med miljøminister Lea Wermelin i morges. Anledningen var, at Naturstyrelsen formidler 100 stier og ruter, og de naturoplevelser, man kan få undervejs.

Naturstyrelsen samler og formidler 100 stier og ruter, hvor danskerne kan tage ud og opleve den natur, der har været omdrejningspunktet i DRs program Vilde, vidunderlige Danmark.

I morges snørede Friluftsrådets formand Niels-Christian Levin Hansen vandreskoene og mødtes med miljøminister Lea Wermelin for at afprøve en af de 100 stier og ruter, ved Tystrup sø i Sorø. Til stor begejstring for begge parter:

”Stier og ruter er et fantastisk instrument til at lede folk ud i naturen og inspirere flere mennesker til mere friluftsture og naturoplevelser. Er der en sti, jamen, så går du en tur. Det er en rigtig god måde, at komme ud og være aktiv og opleve naturen tæt på, og vi ved at mange bruger stier og ruter som anledning til at komme ud” siger Niels-Christian Levin Hansen.

Ifølge en rundspørge Kantar Gallup har lavet for Friluftsrådet, har lige knapt hver anden dansker benyttet en afmærket sti eller rute til vandring, cykling, ridning, mountainbike og lignende aktiviteter inden for den seneste måned.

Nationalt netværk af stier på ønskesedlen

Udover at glæde sig over, at folk med formidlingen af de 100 stier nu får bedre mulighed for at finde vej ud i naturen, havde Niels-Christian Levin Hansen også et budskab med til miljøministeren om at binde stier og ruter i naturen sammen i et nationalt netværk.

”Vi drømmer om, at de mange stier, der findes, bindes sammen i et nationalt netværk af stier og ruter for vandrende, cyklende og ridende. Det vil gøre det nemt at planlægge en tur der, hvor man bor eller lige der, hvor ferien eller weekendturen går hen, og på den måde kan det få flere ud i naturen. Det skal være en slags grøn Margueritrute, der kan føre os væk fra asfalten og ud i vores natur,” siger Niels-Christian Levin Hansen.

Udover at binde stierne sammen foreslår Friluftsrådet også en mere samlet formidling af stier og at der laves en mærkningsordning, som sikrer en høj kvalitet i natur- og oplevelsesværdi på stierne, så de forskellige typer af brugere ved, hvad de kan forvente undervejs.

Miljøministeren og Friluftsrådets formand ved Susåen
Naturstyrelsen har samlet 100 smukke og spændende vandreruter, hvor man kan opleve naturtyperne fra Vilde, vidunderlige Danmark. Et nyt oversigtskort, beskrivelser af oplevelser og sværhedsgrader gør det nemt at komme afsted på en vandretur i vores natur.