Pressemeddelelse

Friluftsliv i Danmark bliver sommerens hit

Coronakrisen har åbnet danskernes øjne for friluftslivet, viser en ny undersøgelse fra Moos-Bjerre. Hver tredje dansker siger, at de vil bruge mere tid på de udendørs aktiviteter, end de gjorde før coronakrisen.

Meget tyder på, at friluftslivet har gode kår lige nu i Danmark. 33% svarer, at de forventer at bruge mere tid på friluftsliv inden coronavirus ramte Danmark og landet lukkede ned. Men der har hele tiden været åbent i naturen, og det har rigtig mange benyttet sig af.

”Det er dejligt at se, at mange griber til friluftsliv og oplevelser i naturen, når vi er i en krisetid, og det at de vil fortsætte med det bagefter tyder jo på, at det har været gode og succesfulde oplevelser. Når Danmark åbner igen står alle friluftslivets foreninger klar til at tage imod nye medlemmer og introducere til flere oplevelser” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Kajakroere ved klint
Vandring, mountainbike, surfing, ridning, sejlads eller spejder? Mulighederne for at dyrke friluftsliv sammen med andre er næsten uanede! Brug det interaktive kort og find ud af, hvor du kan dyrke friluftsliv i en forening tæt på dig.

Rift om de gode oplevelser i den danske natur til sommer

Coronakrisen får også stor betydning for danskernes sommerferieplaner. Undersøgelsen fra Moos-Bjerre viser, at hele 85% vil blive i landet i år. Halvdelen af danskerne tror, at deres planer havde været anderledes, hvis coronakrisen ikke var opstået.

”Det kan betyde, at vi genopdager vores danske natur, og det er positivt for naturen, miljøet og klimaet, at vi kommer derud og får et forhold til naturen. Men som vores miljøminister sagde forleden, så er der nu mulighed for at opleve Thy frem for Thailand og Camønoen frem for Caminoen” siger Jan Ejlsted.

42% svarer, at de vil holde ferie hjemme i egen bolig eller sommerhus, 21% vil leje et sommerhus og 22% holder ferie i Danmark, men ikke i sommerhus.

Masser af friluftsmuligheder og unikke danske naturperler

Man behøver heller ikke at rejse langt væk for at få gode naturoplevelser. For eksempel er der både storslåede oplevelser i de fem nationalparker og i de 14 Danske Naturparker over hele Danmark. Her er der masser af gode oplevelser, ligesom der gennem Vores Natur vil være tilbud om aktiviteter og inspiration til naturbesøg gennem hele sommeren på voresnatur.dk

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.