Nyhed

Frilufts-julegaver til dem der har alt

børn der skøjter
Julen er over os, men ved du stadig ikke, hvad du skal give til dine kære, som har alt? Friluftsrådet guider dig til gode friluftsjulegaver med langtidsholdbare minder.

Hvis tiden er knap og ønskerne få, så er det altid en sikker vinder at give en friluftsoplevelse, som I kan lave sammen og hygge jer med.

Klippekort med naturoplevelser til børn

Der er masser af gratis oplevelser i naturen. Giv et klippekort til dine børn og tag ud sammen med dem - eller lad dem udforske naturen på egen hånd. Små simple ting som at hoppe i vandpytter, klatre træer og bygge huler kan være kæmpe oplevelser for børn. Eller hvad med at tænde et bål? Sværhedsgraden kan man altid justere.

Weekendtur i shelter

En sheltertur i den smukke danske natur kan være en helt fantastisk oplevelse og er en gave, de fleste kan bruge, fordi det handler om samvær og hygge (og måske lidt om nye oplevelser, hvis du ikke har prøvet det før).

Pak rygsækken og planlæg en god rute, I kan vandre i naturen og find et af de mange hyggelige shelters, der er i Danmark. Book det evt. i forvejen, så du er sikker på, at der er plads til jer - det gør du her.

Se her, hvordan du kommer i gang med shelterlivet, hvis du ikke har prøvet det før.

Gourmetmiddag i det fri

Mad i naturen kan give en helt særlig autentisk følelse, og er den perfekte gave til den, ”der har alt”.

Find et idyllisk sted i skoven, og disk op med en flot middag og server noget godt at drikke til. Mad over bål kan eksempelvis give en helt speciel smag.

Hvis du mangler inspiration til mad i naturen, så download appen ”Vild Mad”, som er fyldt med inspiration til et lækkert måltid mad bygget på den vilde spiselige danske natur.

Kan du ikke vente til naturen spirer, er chokoladefondue på trangia et sikkert hit.  

Læs også:  Disse apps er nyttige, hvis du skal ud i naturen

Medlemskaber til foreninger

Der er mange fantastiske foreninger i Danmark, der kombinerer friluftsliv, motion og fællesskab.

Har din kæreste altid snakket om, at han gerne vil ro kajak? Eller vil du måske gerne udfordre din gode ven og starte sammen i en vinterbaderklub? Giv et medlemskab i gave, så de og måske også du kan komme ud og få nye sjove oplevelser. 

Kajakroere ved klint
Vandring, mountainbike, surfing, ridning, sejlads eller spejder? Mulighederne for at dyrke friluftsliv sammen med andre er næsten uanede! Brug det interaktive kort og find ud af, hvor du kan dyrke friluftsliv i en forening tæt på dig.

Glædelig jul!