Pressemeddelelse

Flere sommeroplevelser ved vandet i år

børn med fiskenet på lavt vand
Hop i waders og fang rejer, prøv at stand-up padle, lær at fiske eller sejle i havkajak. 11 Blå Flag centre inviterer feriegæster til aktiviteter ved vandet. De mange aktiviteter i sommerlandet er muliggjort med en portion penge fra regeringens sommerpakke til danskerne.

Hver sommer lægger tusindvis af børnefamilier vejen forbi landets 11 Blå Flag centre, hvor de fanger krabber, klapper fisk eller fremtryller kunstværker med strandsten og mange andre aktiviteter. Men i år er der endnu bedre muligheder for at få gode oplevelser ved Blå Flag centrene. Der faldt nemlig penge af til aktiviteter og formidling i sommerlandet fra regeringens sommerpakke.

Aktiviteterne varierer fra sted til sted. I Blå Flag Center Sønderborg er der eksempelvis aktiviteter med vild mad og sanketure ved kysten, mulighed for at prøve SUP-board mens der på Blå Flag centret Fjellerup Naturcenter kan man opleve livet under vandet i en båd med glasbund eller låne våddragt og gå på undervandsjagt efter fladfisk. På Sjælland er der blandt andet mulighed for at låne kajakker ved Blå Flag centret i Karrebæksminde.

"I år er der særligt mange spændende aktiviteter, hvor man både kan prøve kræfter med friluftsliv på vandet og gå på opdagelse i den natur, der gemmer sig under havoverfladen. Så er man på sommerferie i nærheden af et Blå Flag center, eller trænger man til en udflugt en dag, så er det bare om at bruge mulighederne," siger Astrid Bjørg Mortensen, kommunikationschef i Friluftsrådet.

Blå Flag aktivitet i Gilleleje
I et Blå Flag-center kan du lære mere om miljøet og dyrelivet på stranden eller havnen.

Blå Flag centrene har normalt aktiviteter og formidling af natur og miljø ved havet hele sommeren. Dem kan du finde i aktivitetskalenderen på blaaflag.dk. På voresnatur.dk er der i år også en lang række aktiviteter hvor du kan opleve VORES NATUR UNDER VANDET.

Foto af to havkajakker i  Roskilde Fjord