Nyhed

Er der grænser for turisme?

to personer går i Vadehavet
Nationalpark Vadehavet, Syddansk Universitet og Friluftsrådet inviterer til konference om bæredygtig turismeudvikling

Vi søger i stigende grad ud i naturen for at få oplevelser, rekreation og for at være aktive og udfolde os. Det gælder også turisterne, som er begejstrede for den danske natur. Grundlæggende er det positivt med den øgede interesse for at komme ud i naturen, men medaljen har også en bagside: Slitage på naturen og en lokalbefolkning, som af og til kan føle sig overrendt af turister, der hverken formår at tage hensyn til naturen eller den lokale kultur.

Så spørgsmålet er: Er der grænser for turisme?

Og hvor går grænsen i givet fald? Og hvem bestemmer, hvor den skal gå?

Disse spørgsmål vil være centrale, når Nationalpark Vadehavet, Syddansk Universitet og Friluftsrådet inviterer til konference i Esbjerg 11.11. 2020. Her vil vi søge svar på, hvordan man kan forene behovet for at beskytte særlig natur og den hastigt voksende interesse for at komme ud at opleve naturen.

 

Vi ønsker at skabe en debatdag med fokus på langsigtet bæredygtighed, og hvor vi får perspektiver, problemer og muligheder frem i lyset sammen med organisationer, interessenter og myndigheder. Formålet er at bringe indsigt i eksisterende erfaringer og ny, forskningsbaseret viden og at identificere latente muligheder og langsigtede løsninger, så turismen bliver til at leve af og leve med.

Konferencen, der er åben for alle interesserede, er tilrettelagt som en debatdag, hvor man har mulighed for at involvere sig og komme til orde.  Slagets gang styres af journalist Mette Walsted Vestergaard, der bl.a. har en fortid som vært på TV Avisen.

Der åbnes nu for tilmelding til konferencen. Bemærk, at deltagerantallet er begrænset.

Blandt oplægsholderne er Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet og formand for bestyrelsen for Aage V. Jensen Fonde; Carol Ritchie, executive director, Europarc Federation; Jesper Witzell, nationalparkchef i Söderåsens Nationalpark, Sverige; Janne Liburd, professor ved Institut for Design og Kommunikation, SDU, og formand for Nationalpark Vadehavets bestyrelse.