Nyhed

Bogtip: Praksisnær og inspirerende bog om naturdannelse

Billede af bogen Naturdannelse
Det er heldigvis ikke kun Friluftsrådet, der beskæftiger sig med naturdannelse. ”Naturdannelse – Naturformidlerens håndbog” kalder med sine konkrete turforslag og gode tips på at komme med sine læsere ud i naturen og blive omsat til mindeværdige oplevelser.   

I midten af marts udkom bogen ”Naturdannelse - naturformidlerens håndbog” på Turbineforlaget, hvor i Nikolaj Voldum Ahlburg og Line Beck på en praksisnær og lettilgængelig måde præsenterer deres tanker om naturdannelsesbegrebet og ikke mindst hvordan naturdannelse kan sættes i spil i en formidlingssammenhæng.

Billede af forsiden af bog om naturdannelse

Håndbogen er i tråd med rapporten fra januar udarbejdet af Københavns Universitet for Friluftsrådet, ”Børns Naturdannelse. Naturen i barnet – barnet i naturen”, fordi den repræsenterer en mere holistisk tilgang, som kombinerer viden, fysisk udfoldelse og sanseligt nærvær.

Håndbogen er dog især en praksisbog; den indeholder et inspirationskatalog med metoder til formidling med naturdannelse for øje samt 25 konkrete turforslag, som kan gennemføres på 1-3 timer i den lokale natur og uden særligt udstyr.

Inspiration og turforslag er i høj grad hentet fra forfatternes erfaringer fra Testrup Højskole og foreningen Natur Retur. Her har forfatterne selv haft succes med at introducere især unge og unge voksne til fællesskab og fordybelse i naturen, og det er kærkomment med nye tilbud der taler til netop denne målgruppe. Håndbogen er en lille og lækker sag, fuld af smukke og inspirerende billeder, der giver én lyst til at komme ud i naturen – året rundt og gerne sammen med andre.

Læs om Friluftsrådets projekt Børns Naturdannelse nedenfor. 

Børns Naturdannelse
Børn skal ud i naturen for at have forståelse for den og et personligt forhold til den. Naturdannelse understøtter, at alle børn får styrket deres forhold til naturen. Her på siden kan du læse mere og finde materialer til at arbejde med naturdannelse.
Kontakt