Nyhed

Børnenes naturkanon inspirerer børnehaver

Mudderleg børn
Børnehaver, vuggestuer og dagplejere er flittige brugere af naturen og nu får de ny inspiration til aktiviteter for de yngste børn. Friluftsrådet udgiver nemlig Børnenes Naturkanon og et særligt materiale, hvor de 12 aktiviteter er tilpasset hverdagen og de pædagogiske læreplaner i daginstitutionerne.

Et nyt materiale gør det nemmere for pædagoger og dagplejere at finde på aktiviteter i naturen. De kan nemlig starte med at kaste sig ud i de 12 oplevelser, der er i Børnenes Naturkanon, som Friluftsrådet lige har offentliggjort, og som knapt 2000 danskerne har været med til at stemme om. 

Samtidig med kanonen har Friluftsrådet udgivet et materiale, der består af plakat med klistermærker, der kan sættes på når børnene har prøvet aktiviteterne. Dertil er der et hæfte til pædagoger, hvor der er konkrete ideer til aktiviteter, der tager udgangspunkt i de 12 kanon-oplevelser. Ideerne suppleres med pædagogiske refleksioner og uddrag fra den nye pædagogiske læreplan, der blev vedtaget i 2018 og i løbet af i år skal implementeres i alle dagtilbud.

"Nu er Børnenes Naturkanon landet og nu skal den ud og virke og inspirere både forældre, foreninger, børnene selv og lærere og pædagoger på hver deres måde. Vi håber, den bidrager til at alle børn vitterlig har fået de 12 oplevelser med i rygsækken, når de vandrer ud af barndommen. Vi tror at børn gror i natur og derfor skal de derud, og have alle de gode oplevelser, erfaringer og naturdannelsen med videre i livet" siger Niels-Christian Levin Hansen, formand i Friluftsrådet. 

Materialet sendes ud til alle medlemmer af Friluftsrådets Grønne Spirer-program de kommende uger. Hæftet kan downloades her. 

 

Forsiden på hæftet Børnenes naturkanon for dagtilbud

 

Om kanonen for børns aktiviteter i naturen 

I maj 2018 efterlyste Friluftsrådet børns favorit naturoplevelser. Ud af 889 forslag udvalgte en jury bestående af forskere, praktikere og meningsdannere 40 oplevelser, som blev sendt til afstemning. Godt 2.000 personer stemte på deres favoritter og udvalgte de 12 oplevelser, der nu udgør den nye naturkanon.  .

 

Kontakt
Portrætfoto Ida Kryger
Konsulent
24 65 70 99