Nyhed

Badepunkt bliver en permanent fornøjelse

Trykkerdammen i Helsingør er blandt de første Badepunkter i Danmark.
Friluftsrådets bestyrelse har besluttet at gøre pilotprojektet Badepunkt til en fast, ny mærkningsordning for gode badesteder i Danmark, hvor du kan få nye natur- og friluftsoplevelser.

I sommeren 2018 har badegæster rundt om i Danmark for første gang mødt fænomenet Badepunkt. Otte udvalgte badepunkter har nemlig afprøvet den nye ordning, der skal vise vej til badesteder med særlige kvaliteter. 

Badepunkt

Nu har Friluftsrådets bestyrelse vedtaget at gøre ordningen permanent. Det betyder, at der allerede fra næste sommer vil være flere Badepunkter at finde i takt med, at kommunerne melder sig til ordningen.

”Badepunkt er en spændende ny mulighed for at vise vej til gode oplevelser i og ved vandet. VI håber, at kommunerne og danskerne vil blive rigtig glade for det nye Badepunkt,” siger Lars Mortensen, der er formand for Friluftsrådet.

Andre krav og muligheder

Badepunkt er ikke tiltænkt som en afløser til det kendte Blå Flag - Badepunkt er et supplement.

Et Badepunkt er badested og kan være en badesø, en badebro, et havnebad eller en strand.  På et Badepunkt stilles der ikke de samme krav til faciliteter, som der gør for at kunne opnå det Blå Flag. Der er til gengæld samme krav til rent badevand og skrappe krav til badesikkerhed.

Det der gør Badepunkt markant anderledes end Blå Flag er, at de lokale myndigheder – kommunerne – i meget højere grad selv sætter rammerne – de kan eksempelvis tillade hunde og heste på Badepunkter.  

Det vigtigste er dog, at hvert Badepunkt har noget, der gør stedet en oplevelse værd – det kan være særlig natur eller særligt gode forhold for eksempelvis dykkere eller roere.

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning, hvorfor man også kan finde Badepunkt  ved eksempelvis skærgårde og elve i Sverige og Norge.

Du kan læse mere om Badepunkt her.