Nyhed

Alle danske børnehaver i Sydslesvig har hejst Det Grønne Flag

Skt. Hans-Børnehave i Flensborg hejser Grønne Spirer Flaget

Fredag den 31. marts blev Grønne Spirer Flaget hejst ved Skt. Hans-Børnehave i Flensborg, der sammen med alle 55 danske børnehaver og vuggestuer havde deltaget i et forløb om udeliv, natur og bæredygtighed.

Alle 55 danske børnehaver og vuggestuer i Sydslesvig har den 31. marts hejst Grønne Spirer Flaget som tegn på, at de i årets første måneder har beskæftiget sig med livet i naturen med særligt fokus på science og bæredygtighed.

Fredag den 31. marts var børn, pædagoger og inviterede forældre samlet til en festdag i naturens tegn i de 55 danske børnehaver og vuggestuer i Sydslesvig. Der blev plantet et træ, og så blev Grønne Spirer Flaget hejst som tegn på, at institutionerne i årets første måneder har beskæftiget sig indgående med udeliv, natur og bæredygtighed.

Forløbet har vakt børnenes nysgerrighed og en forståelse for bæredygtighed, forklarer Annika Starck, børnehaveleder i Skt. Hans-Børnehave i Flensborg, til Flensborg Avis. 

”De lærer naturen at kende - og det man kender, passer man også på”, siger Annika Starck til Flensborg Avis.

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning, som siden 2006 har været afsæt for naturoplevelser og en grøn hverdagskultur i de danske dagtilbud. Grønne Spirer Flaget vajer over 300 dagtilbud i Danmark, og det glæder direktør Winni Grosbøll, Friluftsrådet, at flaget nu også er blevet hejst af alle danske dagtilbud i Sydslesvig.

”Vi er utrolig glade for at kunne tildele de sydslesvigske dagtilbud Grønne Spirer Flaget. Vi ved gennem 17 års erfaring med Grønne Spirer, hvor stor en forskel det gør for vores børn, når de kommer mere ud. De bliver glade og sunde”, siger Winni Grosbøll.

De sydslesvigske dagtilbud, der drives af Dansk Skoleforening for Sydslesvig, har hejst Grønne Spirer Flaget efter et forløb, der er støttet af den slesvig-holstenske delstatsregering. Pædagoger og børn har i årets første måneder brugt tid i det fri og leget og lært i og med naturen. Pædagogerne har deltaget i workshops om grøn dannelse og trivsel i naturen, dagtilbuddene har fået besøg af naturvejledere fra Danmark, og børnene har deltaget i naturpædagogiske aktiviteter med udgangspunkt i de fire elementer, vand, jord, luft og ild.

Dagtilbudschef Petra von Oettingen, Dansk Skoleforening for Sydslesvig, understreger, at det er til stor glæde for både børn og pædagoger, at de har fået mulighed for at beskæftige sig indgående med natur, udeliv og bæredygtighed.

”Selvom mange af vores dagtilbud i forvejen kommer rigtig meget ud, er det inspirerende med de nye pædagogiske vinkler på naturaktiviteter, som Grønne Spirer bidrager med. Jeg er sikker på, at naturen i fremtiden bliver en endnu mere integreret del af hverdagen i mindretallets dagtilbud”, siger Petra von Oettingen og fortsætter:

”Jeg er sikker på, at naturen i fremtiden bliver en endnu mere integreret del af hverdagen i mindretallets dagtilbud.”

Læs mere om Grønne Spirer på groennespirer.dk

Børnene i Skt. Hans-Børnehave i Flensborg sår blomster.
Børnene i Skt- Hans-Børnehave såede blomster og var med til at plante et træ.
Kontakt
Portrætfoto Ida Kryger
Konsulent
24 65 70 99
Merlin Christophersen
Kommunikationskonsulent
24 63 76 41