Pressemeddelelse

205.000 har fejret Naturens Uge

naturens uge 2022 fisketur
Tusindvis af børn og voksne er blevet beriget med natur- og friluftsoplevelser i den nære natur i sidste uge. Både skoler, dagtilbud, foreninger og familier har deltaget i den årlige fejring af den danske natur.

Sansevandring, orienteringsløb, fisketure eller krible-krablesafari. Med mere end 360 arrangementer rundt om i landet har mulighederne for at komme ud i naturen den sidste uges tid været mange. Det har 205.000 danskere valgt at benytte sig af ved at deltage i Naturens Uge, som er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for naturoplevelser.

I år har temaet for arrangementerne været 'Naturen tæt på dig' for at hylde den nære natur, som vi alle har omkring os, og som er nem at benytte sig af i en travl hverdag. Danske familier vil gerne tilbringe mere tid i naturen, end de gør i dag, og det understreger årets deltagertal også.

"Vi oplever i Danmarks Naturfredningsforening en stigende interesse for naturen - særligt hos børnefamilierne. Og jeg bliver altid glad over, at opleve den store tilslutning til Naturens Uge, som forhåbentligt kan være med til at give inspiration til at familierne vil bruge naturen som legeplads endnu mere", siger Maria Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Mere natur og udeliv i skoler og dagtilbud

I løbet af ugen har mere end 138.000 børn været ude i skoler og dagtilbud for at lave aktiviteter i den nære natur på legepladser og i skolegårde. Nogle har lavet vildere legepladser til gavn for dyre- og plantelivet, nogle har gået på opdagelse efter arter mens andre er blevet spordetektiver, der kan genkende dyrene på deres spor.

"Vi er glade for, at så mange skoler og dagtilbud bakker op om at komme ud i naturen med børnene. Lærer og pædagoger en vigtig rolle i at give børnene gode og lærerige naturoplevelser. Vi håber selvfølgelig, at de vil fortsætte med at rykke hverdagen udendørs hele året rundt, og at andre skoler og institutioner vil lade sig inspirere," siger Annesofie Bjerre, formand for Friluftsrådet.

Naturen har altid åbent

Naturens Uge er officielt slut for i år, men det er naturoplevelserne ikke.

45 danske biblioteker har i forlængelse af Naturens Uge fået grejtasker, som kan lånes. Taskerne indeholder en masse udstyr til at kigge på dyr og planter, og der er også forskellige hæfter med inspiration, som er lige til at tage med på tur i lokalområdet.

Læs mere om grejtaskerne og se, hvilke biblioteker der udlåner dem

Om Naturens Uge

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. I 2022 var temaet Naturen tæt på dig.

Formålet med Naturens Uge er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året - og resten af livet! Naturens Uge åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser.

Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.

Læs mere om Naturens Uge

 

Kontakt
Astrid Grunert Rantorp
Kommunikationskonsulent
24636388