Nyhed

188.000 børn skal på oplevelse i naturen

Børn løber med fiskenet i landskab
Naturens Dag slår igen i år rekord med 188.000 tilmeldte børn. De skal ud og bevæge sig og blive bevæget i naturen sammen med deres børnehave, dagpleje eller skole i næste uge.

I næste uge skal 188.000 danske børn ud af børnehavens og klasseværelsets trygge rammer og udforske den lokale natur. Det er flere end nogensinde før. Naturens Dag i år er søndag den 9. september, men børnene tager forskud på glæderne i ugen op til selve dagen sammen med deres lærere og pædagoger. Og her er der altså rekordmange tilmeldte børn. 

 

Børn får for lidt natur

Selvom tilslutningen til årets Naturens Dag er rekordhøj, er børns besøg i naturen rekordlav. I hvert fald når Danmarks Naturfredningsforening har undersøgt bedsteforældregenerationens naturoplevelser.

"De mange tilmeldinger i år viser, at der er en utrolig interesse og efterspørgsel på de oplevelser, vi kan få i det fri. Naturens Dag skal være med til at åbne øjnene for alle de oplevelser og friluftsaktiviteter, der er derude, så det ikke bare bliver én enkelt dag - men naturens dag året rundt. Børn har brug for de vilde oplevelser, og naturen har så meget at bidrage med i børns liv og udvikling" siger Lars Mortensen.

Naturens Dag er en årlig begivenhed arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet med støtte fra Nordea-fonden. Temaet i år er bevægelse i naturen.