Nyhed

Seminar: Kommuner skal samarbejde med borgerne om byernes grønne områder

byhave by plantekasser
Samspillet mellem borgere og kommuner om naturen i byerne er omdrejningspunktet for et seminar, hvor Friluftsrådet og Sociologisk Institut på Københavns Universitet giver indblik i erfaringer og den nyeste viden på området.

Grønnere byer er en global trend som løsning på klima- og bæredygtighedsproblematikker, og samtidig spirer nye grønne fællesskaber i mange danske byer, og flere kommuner samarbejder med nye civilsamfundspartnere om udvikling af grønne arealer i byerne. I Danmark er der et stort potentiale for at styrke samarbejdet mellem borgere og kommuner om at udvikle byerne i en grønnere retning med mere natur - og på den måde lave endnu mere praktisk grøn borgerinddragelse.

Alt det kan du blive klogere på, når Friluftsrådet og Sociologisk Institut på Københavns Universitet torsdag d. 26. marts 2020 kl. 9-16 afholder seminaret ”Grønne fællesskaber i byen”, hvor resultaterne fra et forskningsprojekt om grønne fællesskaber bliver præsenteret. Samtidig vil der være oplæg fra blandt andet kommunalt ansatte og frivillige, der har praktisk erfaring med grønne samarbejder mellem kommune og borgere. Der vil være rig lejlighed til at sparre om udfordringer og muligheder ved praktisk, grønt borgersamarbejde med andre kommunalt ansatte med interesse for området.

Seminaret foregår på Hornstrup Kursuscenter ved Vejle og Anne Tortzen fra Center for Borgerdialog vil styre dagens oplæg og debatter.

Om projektet

I samarbejde har Sociologisk Institut (KU) og Friluftsrådet gennemført forskningsprojektet "Grønne fællesskaber i byen - civilt engagement og medborgerskab i bynatur og urban økologi", der har undersøgt og kortlagt nye typer af grønne fællesskaber i byerne, bybefolkningens holdninger til grønne byarealer og kommunernes samarbejde med frivillige borgere på det grønne område.

Projektet er støttet af Velux Fonden.

Seminaret er målrettet kommunalt ansatte, chefer og politikere, der arbejder med – eller ønsker at arbejde med – involvering af borgere i udvikling af bynatur og byplanlægning, grønne arealer og generelt med borgerinddragelse og medborgerskab på det grønne område.

”Det er helt afgørende, at vi får mere natur ind i byerne, hvor folk bor, så de kan få glæde af den i hverdagen. Samtidig er det jo fantastisk, hvis folk kan være med til at skabe noget og være engageret i lokale fællesskaber. Vi ser i disse år en grøn vækkelse, hvor rigtig mange mennesker gerne vil gøre noget aktivt sammen med andre. Det skal kommunerne imødekomme. Det er borgernær byudvikling og det er enormt bæredygtigt” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Det er gratis at deltage i seminaret. Tilmelding sker først-til-mølle og senest mandag d. 9. marts 2020.

Læs mere om programmet og tilmeld dig konferencen her:

26Mar2020
Den 26. marts 2020 afholder Sociologisk Institut (KU) og Friluftsrådet seminaret ”Grønne fællesskaber i byen”, der handler om samspillet mellem kommuner og frivillige borgere om udviklingen af bynatur og grønne byer.