Nyhed

Med naturens hjælp kan vi styrke udsatte børn, unge og familier

Børn gror i natur - vandpyt
I mandags udkom en antologi om, hvordan natur og friluftsliv kan styrke børn, unge og familier i udsatte positioner. Antologien hedder "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier" og er udgivet med støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv

Børn, unge og familier, der ofte kommer ud i naturen, får gode natur- og friluftsoplevelser, der gavner deres fysiske og mentale sundhed. Men desværre er det ikke alle, der kommer ud i det fri og får glæde af naturen, selvom de kan have stor gavn af det. Det skal en ny bog, der samler erfaringer fra Red Barnets arbejde med udsatte børn og unge i naturen gøre noget ved. 

Ud i naturen – ind i fællesskabet

Forside på bog om natursociale indsatser

Antologien "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier"  giver et indblik i natursociale indsatser, der handler om at bruge naturen som ramme for fællesskab og aktiviteter, der kan styrke børn, unge og familiers trivsel. Dertil handler antologien om, hvad natur og aktiviteter i naturen kan betyde for mennesker, deres samvær og psyke. Den viser, hvordan den enkelte og fællesskabet kan støtte hinanden ved at bruge naturen, og den rummer desuden en guide til, hvordan frivillige eller fagpersoner selv kan arbejde med natursociale indsatser.

”Baggrunden for antologien er, at Red Barnet har arbejdet med naturen som ramme for at styrke børn og unge i udsatte positioner – og har haft rigtig gode erfaringer med det. Alle der arbejder med børn og unge i naturen kan have glæde af at læse bogen,” siger Eva Skytte, der er en af forfatterne til antologien samt programkoordinator for Natur & Fællesskab i Red Barnet.

 "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier" kan købes fra dags dato.

Bogen er udgivet med støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, 15. Juni Fonden og Miljøministeriet.