Nyhed

Tre nye profiler til Friluftsrådets bestyrelse

Friluftsliv for alle flag
Tre nye kandidater blev valgt ind til Friluftsrådets bestyrelse ved generalforsamlingen lørdag d. 29. april 2023. Derudover var der genvalg til formand Annesofie Bjerre og bestyrelsesmedlemmerne René Bokær, Helle Stuart og Stefan Stürup.

En veloplagt generalforsamling fik lørdag d. 29. april sat holdet for, hvem der skal stå i spidsen for Friluftsrådet det kommende år. 

Det blev til et genvalg til formand Annesofie Bjerre, indstillet af  Landsforeningen Bifrost, Danske Baptisters Spejderkorps, De Grønne Pigespejdere, Det Danske Spejderkorps, DUI-LEG og VIRKE, FDF og KFUM Spejderne i Danmark. 

I valget til bestyrelsen var der seks ledige pladser til de seks kandidater, fem for en 2-årige periode og en for 1 år.

De nyopstillede kandidater Lotte Büchert fra DGI og Mads Ellegaard, indstillet af Naturvejledning Danmark, Natur & Ungdom, Dansk Friluftsliv og Biologiforbundet, blev valgt for en 2-årig periode.

Anders Grube, opstillet af Dansk Vandrelaug, blev valgt for 1 år.

Derudover var der genvalg til Helle Stuart, indstillet af Dansk Kano og KajakForbund og Dansk Forening for Rosport, René Bokær, indstillet af Landsforeningen Bifrost, og Stefan Stürup, indstillet af Dansk Ornitologisk Forening, Dyrenes Beskyttelse, WWF og Fugleværnsfonden. Alle blev genvalgt for en to-årig periode.

Om de nye kandidater

Lotte Büchert

Lotte har arbejdet som gymnasielærer i mange år og er i dag rektor på Slagelse Gymnasium. Hun har siddet i en række bestyrelser, blandt andet som formand for Dansk Petanque Forbund, bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund og bestyrelsesmedlem i DGI Storkøbenhavn.

Lotte ønsker blandt andet at arbejde for, at alle skal kunne nyde godt af de effekter der er ved at være aktiv i naturen, og at børn og unge gennem deres opvækst kommer til at kende naturen og lærer at færdes i den.

Mads Ellegaard

Mads Ellegaard er uddannet Skov- og Landskabsingeniør med en diplomuddannelse i Projektledelse og Organisationsudvikling. Han arbejder nu som leder  af Ishøj Naturcenter og har tidligere arbejdet i Friluftsrådets sekretariat i en længere årrække.

Mads Ellegaard ønsker blandt andet at arbejde for, at friluftslivet bidrager til at øge biodiversiteten, at fremme naturforståelse, og at børn og unge prioriteres endnu mere i Friluftsrådets arbejde.

Anders Grube

Anders Grube er uddannet Skov- og Landskabsingeniør og arbejder som skovfoged i Stiftelsen Sorø Akademi. I sin fritid er han formand for Grønt Råd i Ringsted Kommune samt formand for §17,4 udvalget vedr. pilotprojektet Naturpark Midtsjælland. Desuden er han mangeårigt medlem af Brugerrådet for Gyrstinge Sø. 

Som medlem af Friluftsrådets bestyrelse ønsker Anders Grube at arbejde for, at flere børn kommer ud i naturen, så deres naturforståelse øges.

Suppleanter

Hother Hennings fra Dansk Forening for Rosport og Jens Peter Hansen fra Cyklistforbundet blev valgt som henholdsvis 1. og 2. suppleant.

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør
29Apr2023
Her finder du referat, mødedokumenter og præsentation fra Friluftsrådets generalforsamling 2023