Nyhed

Søg om Badepunkt eller Blå Flag til badesteder

Badepunkt flag ved Søndervig strand
Skal badestederne i din kommune mærkes med Badepunkt eller Blå Flag? Der er nu åbent for ansøgninger om at blive optaget i de to mærkningsordninger. Der er frist d. 13. januar 2023.

Så er ansøgningsrunden til Blå Flag og Badepunkt for 2023-sæsonen startet 
Så er det tid, hvis nogle af badestederne i din kommune skal mærkes som Badepunkter eller Blå Flag strande i badesæsonen 2023. Fristen for ansøgning er d. 13. januar 2023.

Badepunkt

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning, der synliggør badesteder med rent badevand, badesikkerhed, basal infrastruktur – og som byder på særlige friluftsmuligheder eller andre typer oplevelser, hvor det er relevant.

badepunkt
Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for badesteder med rent badevand, høj badesikkerhed, basal infrastruktur og med mulighed for særlige frilufts-, natur- eller kulturoplevelser.

Vinterbadepunkt

Som noget nyt er det også muligt at få Badepunkt til vinterbadesteder. Det kan være aktuelt, hvis man har badesteder, hvor mange dyrker vinterbadning, og man gerne vil have, at der er styr på badevandskvaliteten og sikkerheden i vinterperioden. Vinterbadepunkt kan søges af kommunen, en lokal vinterbadeklub eller i et samarbejde mellem dem.

Din garanti for et sted at opleve det kolde gys på et badested, hvor vandet er rent, og rammerne er sikre.

Blå Flag

Blå Flag er en international mærkningsordning, som passer godt til de store strande med mange faciliteter og service. I Blå flag er der endvidere fokus på miljø og bæredygtighed, hvilket blandt andet giver sig udtryk gennem kriterier om affaldssortering, natur- og miljøformidlingsaktiviteter o. lign.

blå flag
blå flag
Vil I som kommune eller lystbådehavn være med til at tage ansvar for naturen og miljøet – og synliggøre over for omverdenen, at I er nogle af dem der går forrest? Ansøg om Blå Flag.

Endelig kan man også få mærket lystbådehavne med det Blå Flag efter nogle særlige kriterier for havnene med fokus på miljørigtige og bæredygtige løsninger.

På billedet Træskibe i havnemiljø en sommerdag med blå himmel og blåt vand
Havne med Blå Flag yder en ekstra indsats for havnens miljø, sikkerhed, faciliteter og information. Se hvor du finder dem.


 

Kontakt