Nyhed

Bliv klogere på projektpartnerskaber

vores natur foto
Med et nyt inspirationskatalog om partnerskaber på tværs af organisationer kan du lære af erfaringerne fra Vores Natur-partnerskabet. Kataloget beskriver syv eksempler på projektsamarbejde mellem forskellige organisationer og det store potentiale, der er når partnere går sammen om en fælles sag.

Skal I engagere frivillige på tværs af organisationer, skabe fælles ejerskab i frivilliggrupper til et fælles event eller skabe partnerskaber mellem vidt forskellige typer af organisationer om fælles aktiviteter? Så er er måske inspiration at hente i rapporten "Inspiration til partnerskaber - 7 cases fra Vores Natur", der formidler gode historier, muligheder, dilemmaer og merværdier, der opstår, når man samarbejder med andre partnere om et projekt. 

Vores Natur var et partnerskab mellem Friluftsrådet, DR, Damarks Naturhistoriske Museer og Naturstyrelsen, men derudover involverede projektet omkring 45 landsdækkende organisationer, 76 biblioteker, 8 naturhistoriske museer og ikke mindst hundredevis af lokale foreninger med engagerede frivillige.

"Vi har ikke lavet en indsats på naturområdet før i den skala og de mange erfaringer, vi har fået med, skal vi bygge videre på og lære. Derfor har vi samlet eksempler på partnerskaber og beskrevet det potentiale, der blev forløst i samarbejdet mellem de mange forskellige aktører. Det kan alle organisationer og aktører, der vil lave projekter eller partnerskaber få inspiration fra" siger projektleder i Friluftsrådet, Bjarke Frandsen. 

Få inspiration til... 
  • at engagere frivillige på tværs af organisationer for en fælles sag - erfaringer fra Vild Natur, hvor du bor 
  • at skabe engagement og medejerskab til et fælles eventkoncept blandt lokale frivilliggrupper - erfaringer Nat i Naturen 
  • hvordan partnerskaber mellem vidt forskellige organisationer kan åbne døren til nye former for samarbejde og aktiviteter - erfaringer fra Vild Mad
  • at styrke samarbejdsrelationer mellem søsterorganisationer, så det ikke kun omfatter ledelsesniveauet - læs om Vores Natur under vandet
  • hvordan du styrker lokale foreningers profil og synlighed ved at blive en del af en landsdækkende fortælling - erfaringer fra "Sommer i Vores Natur" 
  • hvordan organisationernes aktiviteter for at kan udvikles og hvordan samarbejde mellem organisationer skaber nye aktivitetsformer, som giver merværdi for begge organisationernes målgrupper - erfaringer fra orientering i kajak
  • hvordan  naturen kan inddrages i undervisningen af børn og unge og hvordan man anlægger et vildt areal til formålet  - erfaringer fra "Vild natur i Arden"
Vores Natur logo
Samtidighed, synergi, samarbejde og synlighed var fire væsentlige elementer i Vores Natur-projektet, som Friluftsrådet har arbejdet med i 2020-2021. Selvom projektet har nået sin ende, lever samarbejdet videre blandt flere af de involverede aktører, der har fundet værdi i fællesskabets rækkevidde.

 

Vores Natur var støttet af tre fonde: Nordea-fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og 15. Juni Fonden. Derudover var der en pulje til  små lokale projekter under Udlodningsmidler til Friluftsliv.