Pressemeddelelse

Ny konkurrence giver dig udfordringer i naturen

Kajak 23
Har du mod på at tage på picnic, sejle i kajak på havet eller gå på jagt efter dyr i byens natur? Så vær med i UDfordringen, der hver uge i maj sender dig ud på nye udfordringer i vores vilde og vidunderlige natur. 

Fem lørdage fra den 8. maj genudsender DR sidste års seersucces Vilde Vidunderlige Danmark og efter hvert program får du en udfordring, der sender dig ud på oplevelse i den natur, du lige har set på TV. For når programmet slutter tager DR-vært Sofie Østergaard på udfordring ude i naturen og hun inviterer alle danskerne med.

Foto af DR-vært Sofie Østergaard på en strand
DR-vært Sofie Østergaard tager UDfordringen op og over fem uger skal hun trække folk med ud og sejle i kajak, klatre i træer og mange andre udfordringer i vores natur.

”UDfordringen21 skal vise danskerne nogle af alle de sjove og spændende eller bare dejlige oplevelser, man kan få i vores natur. Vi håber, at konkurrencen får mange til at kaste sig ud i nye aktiviteter, og at de giver udfordringen videre til venner og familie, så man også får fælles oplevelser” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet. 

Man tilmelder sig med sin e-mailadresse og får hver uge udfordringen direkte i sin indbakke i de fem uger konkurrencen løber. Når man har taget en udfordring kan man dele et billede af den på voresnatur.nu og så er man med i ugentlige lodtrækninger om outdoorpræmier. 

Noget for små, store, vilde og stille

Alle kan være med i konkurrencen. Hver uge er der tre nye udfordringer i den type natur, man lige er kommet helt tæt på i DR-serien Vilde, vidunderlige Danmark. Og der er udfordringer på alle niveauer, så både børnefamilier, dem der vil have sved på panden og dem, der er til stille skovtur og solnedgang kan være med. Og man bestemmer selv hvor mange udfordringer man vil tage.

”Jo flere udfordringer man tager, jo større chance for at vinde - og jo flere fantastiske friluftsoplevelser får man med hjem, og det er jo det, der er hele ideen med det. Nogle gange mangler man bare lige en særlig anledning eller et kærligt puf for at komme ud i naturen, og det giver UDfordringen21” siger Winni Grosbøll, der også selv tager en af udfordringerne i skoven den første uge. Men om det bliver at klatre i træer, tage på picnic eller sove ude i skoven vil hun endnu ikke afsløre. 

Fakta om UDfordringen


UDfordringen21 kører fra 8. maj til 8. juni. Der trækkes en vinder hver uge og hovedpræmie til sidst blandt alle, der har deltaget i UDfordringen. Jo flere UDfordringer, du har taget - jo flere chancer har du for at vinde. 

Man tilmelder sig med sin e-mailadresse på voresnatur.nu og bestemmer selv hvor mange udfordringer man tager i de fem uger. Man kan uploade ét billede om ugen på voresnatur.nu og på den måde deltage i konkurrencen. 

DRs programmer har fokus på temaerne: skoven, havet og kysten, sø og å, det åbne landskab og byen. 

Bag konkurrencen står partnerskabet Vores Natur: DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danmarks Naturhistoriske Museer. Vores Natur er støttet af 15. Juni Fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og Nordea-fonden.