Nyhed

Forsvarsministeren skyder Naturens Dag i gang

Børn løber i højt græs med net
Mandag lyder startskuddet til en uge i naturens tegn, når forsvarsminister Trine Bramsen åbner årets udgave af Naturens Dag på Jægerspris Skydeterræn sammen med elever fra Slotsparkens Friskole, formanden for Friluftsrådet og præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening.

Mandag d. 7. september klokken 10.00 bliver Naturens Dag skudt i gang på Jægerspris Skydeterræn. Her sender vi forsvarsminister Trine Bramsen, elever fra Slotsparkens Friskole, formand for Friluftsrådet, Niels-Christian Levin Hansen og præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding ud på et af forsvarets frodige naturarealer, hvor de skal skyde med bue og pil, spotte en snigskytte og klappe en myreture. Det skal de, fordi Naturens Dag i år sætter fokus på at være ’vild i naturen’. 

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser og markeres landet over med aktiviteter og arrangementer i det fri. Formålet er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til, hvad man kan lave under åben himmel.

Selvom det hedder Naturens Dag, så varer det faktisk en hel uge. I løbet af skoleugen den 7. – 11. september tager skoler og dagtilbud nemlig forskud på naturbegejstringen og sender godt 170.000 børn ud i naturen. Naturens Dag kulminerer søndag den 13. september med mere end 200 offentlige naturarrangementer i hele landet.

Find et arrangement nær dig på Naturens Dags hjemmeside