Nyhed

Konference om børn, natur og friluftsliv

Børn leger på en naturlegeplads
Er du lærer, pædagog, frivillig, selvstændig, kommunalt ansat, forsker eller på anden måde engageret i arbejdet med børn, unge, natur og friluftsliv? Så tag med på konferencen "Vores Natur Kalder" den 3.- 4. november ved Vejle.

En styrket relation til naturen bør begynde ved børnene og blandt de unge. Derfor sætter konferencen "Vores Natur Kalder" fokus på at styrke arbejdet med natur og friluftsliv inden for de socialiseringsarenaer, som børn og unge færdes i - familien, venner, institutioner, skolen, fritiden og foreninger.

Det er Center for Børn og Natur, der står bag konferencen sammen med Friluftsrådet, Dansk Friluftsliv, Naturvejlederforeningen, Syddansk Universitet og Vejle Kommune. 

I følge Center for Børn og Natur er der mere end nogensinde brug for at styrke menneskers relation til naturen. Der er brug for, at alle tager ansvar for naturen, miljøet og klimaet, hvis vi ønsker en bæredygtig verden. 

Derfor vil deltagerne på konferencen diskutere metoder, indsatser og forskning på området, så vi kan styrke samspillet mellem socialiseringsarenaerne og de mange forskellige aktører, der arbejder med børn, unge, friluftsliv og natur.

Målrettede faglige spor

Arbejder du med eller er interesseret i:

  • Små børn og natur
  • Skolebørn og undervisning i det fri
  • Børn og unges aktive udeliv i fritiden
  • Styrkelse af familiers friluftsliv

Så vil konferencen være noget for dig. Her er du med på de fire spor og får inspiration, viden og erfaringer til dit videre arbejde.

Mød Nikolai Kirk - naturforkæmper

Nikolaj Kirk er kok. Siden barndommen har han været tiltrukket af naturen, og han kæmper aktivt for både mere plads til den vilde natur og for, at danskerne kommer tættere på naturen.

På konferencen giver han et personligt indblik i, hvad naturen betyder for ham. 

Udsyn og internationalt besøg 

Konferencen byder også på flere faglige indspark fra blandt andet Peter Mayfield, founder af Gateway Mountain Center i Californien og professionel bjergbestiger. Han har stor erfaring med at tage børn og unge med ud i naturen, lære dem at begå sig og på den måde styrke dem. 

Tom Beery er Postdoc i Sverige og oprindeligt fra USA. Han har i sit arbejdsliv arbejdet med vigtigheden af en forbindelse til naturen (C2N)og tager i sit oplæg udgangspunkt i børn og unges forhold til naturen. 

Derudover vil Bjarne Ibsen, der er professor på Syddansk Universitet fortælle om mulighederne og udfordringerne ved borgerinddragelse og partnerskaber i forhold til at skabe optimale betingelse for idræt og friluftsliv. Simon Elsborg Nygaard, Postdoc, Aarhus Universitet, taler om miljømæssig bæredygtig trivsel, som betegner det at leve et godt liv indenfor rammerne af et miljømæssigt bæredygtig ressourceforbrug.

Tilmelding

Konferencen foregår på Vingsted Konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten. 

Læs mere om konferencen og tilmelding på voresnaturkalder.dk