Pressemeddelelse

Tilskud til 47 projekter bringer naturen tættere på

Kajakker ved havn
Friluftsrådets bestyrelse har i februar 2019 bevilliget cirka 12 millioner kroner i tilskud til 47 projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Projekterne skal skabe fællesskab i den lokale natur og vise, hvordan naturformidling kan bruges som redskab til at øge sundhed, læring og livskvalitet for særlige målgrupper.

SUP-aktiviteter, formidling af havets mysterier, kystnære sheltere og saunaer til vinterbadning. Det er nogle af de ting, der går igen i flere af de projekter, som Friluftsrådet har bevilliget tilskud til i februar 2019 fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. 

I alt har 47 projekter fået tilskud på samlet set cirka 12 millioner kroner fordelt på tre temaer: Fællesskaber i den lokale natur, Naturformidling som løftestang og Initiativpulje for friluftslivets ildsjæle. 

Friluftsrådet ønsker med bevillingerne at fremme projekter, som er med til at skabe fællesskab og livskvalitet i lokalsamfund med friluftslivet som omdrejningspunkt. Det er primært foreninger, borgergrupper og natur- og friluftsorganisationer, som står bag de projekter, der har fået tilskud.

Det blå friluftsliv i udvikling

Især det blå friluftsliv træder frem i mange af de projekter, der har fået støtte. Mange af projekterne sigter mod at udvikle naturformidling og friluftsliv ved kysten, havnene og på vandet. 

”Vandet og kysten er en vigtig del af den danske natur, og det er dejligt at se, hvordan så mange projekter vil udbrede aktiviteter på eller i vandet og formidle havets natur, så flere får øjnene op for, hvad der sker under overfladen,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Eksempelvis har Trente Mølle i det sydfynske øhav fået tilskud på 750.000 kroner til et kystakademi, der skal danne forbillede for formidling af den marine natur. På Mors har Foreningen for Ejerslev Havn fået 500.000 kroner i tilskud til at skabe adgang for mindre både, havkajakker og SUP-boards fra havnen ind til et unikt naturområde med stejle molerskrænter, der danner en lagune. 

Og i Silkeborg Kommune har den nystartede frivillige forening SUP for Alle fået tilskud på 100.000 kroner til at introducere mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser til Stand Up Paddling, så de kan få mulighed for gode oplevelser i naturen, øget sundhed og livskvalitet.

Søg tilskud til din idé

Har du en god idé til et projekt, der skaber bedre muligheder for friluftsliv og øger naturforståelse? Så søg om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. 

Du kan søge om tilskud projekter, der falder under følgende temaer:

  • Flere ud i den nære natur: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement. Der er i alt afsat tre millioner kroner til temaet, og der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 500.000 kroner. Alle kan søge. Der gives prioritet til projekter, hvor frivillige foreninger er den drivende kraft.
  • Bedre forståelse af naturen: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper. Der er i alt afsat tre millioner kroner til temaet, og der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 500.000 kroner. Alle kan søge - dog ikke privatpersoner. Der gives prioritet til projekter, hvor frivillige foreninger er den drivende kraft.

Der er ansøgningsfrist 1. juni 2019.

Missing indholdselement.