Pressemeddelelse

Socialt udsatte skal på tourné i hele Danmarks natur

Socialt udsatte skal have mere gavn af naturen.
En gruppe socialt truede borgere skal rundt i hele landet for at besøge naturen omkring en række forskellige være- og bosteder. Projektet ”KFUM Touren” sætter fokus på bevægelse og fællesskaber i naturen – og det modtager nu 247.000 kroner i støtte fra Friluftsrådet og ”Bevæg dig i Naturen”.
Socialt udsatte skal have mere gavn af naturen.

Beboere på sociale bosteder og væresteder kommer alt for sjældent ud i naturen. Heller ikke selv om de kunne have stor gavn af både den fysiske bevægelse, den mentale ro, og de sociale fællesskaber, der er at finde ude i naturen.

Sådan lyder baggrunden for et nyt projekt skabt af KFUM’s Sociale Arbejde og DGI, der nu bliver støttet med 247.000 kroner fra en særlig pulje af Udlodningsmidler til Friluftsliv kaldet ”Bevæg dig i naturen”. En pulje, der netop har til formål at få flere mennesker, der ikke er vant til at bruge naturentil at komme ud i naturen at styrke den fysiske, mentale og sociale sundhed.

I løbet af projektet skal socialt udsatte borgere sammen ud i naturen. Og de skal på tourné rundt til andre være- og bosteder i hele landet, for at mødes med hinanden og tage ud i naturen sammen.

”Når vi bevæger os ud i naturen styrker vi både vores fysiske, mentale og sociale sundhed. I et projekt som KFUM Touren kan deltagerne få positive oplevelser i naturen og finde nye, meningsfulde og konstruktive fællesskaber. Det giver rigtig god mening,” siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet, som administrerer puljen.

”Bevæg dig i naturen”-puljen er skabt i samarbejde mellem DGI, DIF og Friluftsrådet som en del af partnerskabet ”Bevæg dig for livet – i naturen”.

Fakta om ”Bevæg dig i Naturen”
  • Som et led i partnerskabet ”Bevæg dig for livet – i naturen” mellem DIF, DGI og Friluftsrådet, blev der afsat 10 millioner kroner til puljen ”Bevæg dig i Naturen” under Udlodningsmidler til Friluftsliv.
  • I de tre år, puljen ”Bevæg dig i Naturen” har eksisteret, er der blevet givet støtte til i alt 40 projekter.
  • De 21 projekter, der har fået støtte i denne omgang, vil være de sidste, der modtager støtte fra denne pulje, hvor de 10 millioner kroner nu er uddelt.
  • Læs mere om Bevæg dig for livet – i naturen.