Nyhed

Sejlture giver socialt udsatte smil på læben

På billedet Træskibe i havnemiljø en sommerdag med blå himmel og blåt vand
Foreningen "Hjælp til Hjemløse" har fået tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til en handicapvenlig båd. Nu kan kørestolsbrugere, gangbesværede og andre borgere på bosteder, væresteder og herberger i Aarhus få gode naturoplevelser på sø og hav.

Flere borgere kan se frem til vind i håret og havluft i lungerne, når Hjælp til Hjemløse udvider deres tilbud til udsatte med tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.

I 2019 fik Hjælp til Hjemløse bevilliget 146.000 kroner under temaet "Flere ud i den nære natur" fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til en handicapvenlig båd, der har en særlig rampe, så kørestolsbrugere kan rulle ombord på båden og komme ud i naturen.

Organisationen har allerede en almindelig båd til brugere af bosteder, væresteder og herberger i Aarhus, og sejlturene har været meget populære, fortæller René Andersen fra Hjælp til Hjemløse.

”Den gamle båd, som også var støttet af Friluftsrådet, var der så stor efterspørgsel på fra blandt andet kørestolsbrugere, som ikke kunne komme med, så vi måtte have fat i en specielbygget båd med en særlig rampe,” fortæller René Andersen, stifter og daglig leder af Hjælp til Hjemløse.

Hvordan og hvad kan du søge penge til?

Der er flere muligheder for at søge om tilskud til friluftsliv, udvikling af foreningslivet og lokale fællesskaber med friluftslivet som omdrejningspunkt.

Du kan søge om tilskud fra:

  • Udlodningsmidler til Friluftsliv: Puljen støtter friluftsliv, naturforståelse og oplevelser i naturen. Næste frist for at søge om tilskud er 15. maj 2020.
  • Lokalforeningspuljen: Lokale foreninger under Friluftsrådets medlemsorganisationer kan søge om støtte til at styrke foreningens arbejde med friluftsliv. Der er ansøgninsfrist 1. maj 2020.

Den nye båd skal ifølge René Andreasen skabe flere naturoplevelser for kørestolsbrugere og gangbesværede. Naturoplevelser, som han selv har haft stor glæde af gennem sit liv.

”Jeg har altid været forbundet til havet og naturen, som har givet mig mange gode oplevelser. De oplevelser vil jeg gerne give videre. Gennem båden får udsatte mennesker, der måske ikke har så meget, mulighed for at komme ud i naturen. Det synes jeg er rart, at kunne give dem,” fortæller han.

Alle har ret til naturoplevelser

Hjælp til hjemløse er en forening, som hjælper hjemløse og andre udsatte ved at give dem basale fornødenheder som tøj og mad. Oplevelser i naturen er også noget, som alle bør have mulighed for, mener René Andreasen. 

”Der er mange mennesker, der får glæde af de her penge og den nye båd. En kørestolsbruger, Per, kunne ikke tro sine egne ører, da jeg fortalte ham, at han nu også kunne komme med ud på vandet. Det har ellers været umuligt med den gamle båd,” siger René Andreasen.

René Andreasen glæder sig til at komme ud i naturen igen og give folk et smil på læben. Men lige nu må han vente på at vejret bliver bedre.

”Alt er på plads og klar, så vi venter faktisk bare på at vejret bliver varmere, så vi kan komme ud og sejle. Vi regner med at sejle omkring 17 gange i foråret og sommeren,” fortæller han.

 

Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89