Nyhed

Pressede friluftsforeninger modtager økonomisk corona-støtte

Sund i Naturen
På opfordring fra Friluftsrådet og med opbakning fra alle Folketingets partier har miljøminister Lea Wermelin (S) oprettet en støtteordning med corona-hjælp til lokale friluftsforeninger. Friluftsrådet har nu uddelt 2,1 millioner kroner til de økonomisk trængte foreninger.

Forsamlingsforbud, mistede medlemmer og aflyste arrangementer med videre har presset de små friluftsforeninger under corona-krisen. Selv relativt små tab kan ramme hårdt for en lille forening.

Derfor tog miljøminister Lea Wermelin i maj – på opfordring fra blandt andet Friluftsrådet – initiativ til at oprette en corona-pulje særligt målrettet de lokale friluftsforeninger.

Den ekstraordinære støtteordning skulle forhindre, at lokale friluftsforeninger kom i klemme på grund af corona-krisen. Der var bred enighed om støtte blandt Folketingets partier, og i juni åbnede Friluftsrådet for ansøgninger til puljen. Nu er midlerne blevet fordelt til friluftsforeninger, der har søgt puljen.  

39 foreninger støttes

I alt 39 lokale friluftsforeninger kan se frem til et tilskud på mellem 3.839 kroner og 258.000 kroner til dækning af tabte indtægter eller afholdte udgifter som følge af covid-19. Det giver et samlet beløb på cirka 2,1 millioner kroner. Det er særligt lokale jagt- og sportsfiskerforeninger, der har gjort brug af hjælpepuljen.

”Det betyder meget for os og for de små friluftsforeninger, at vi har kunnet dele denne pulje ud. Mange af de foreningerne har været pressede – især i foråret, hvor alle arrangementer måtte aflyses. Vi har kunnet hjælpe alle, der har søgt, og som levede op til puljens kriterier, og vi kan se, at puljen gør en positiv forskel, for de der modtager støtten,” siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet. 

Faldt uden for første hjælpepakke

De lokale friluftsforeninger fik deres egen pulje, fordi de ikke var omfattet af den pakke, der allerede var udpeget til idræts- og spejderorganisationerne.

"Det er foreninger, der laver aktiviteter for børn og unge og varetager en række vigtige opgaver med naturpleje og naturforvaltning. Derfor spiller de en vigtig rolle både i det lokale foreningsliv og på natur- og miljøområdet," siger Niels-Christian Levin Hansen.     

"Rigtig mange danskere søger ud i vores fælles natur i den her særlige tid. Flere har fået øjnene op for de rigtig mange muligheder, der er for friluftsliv. Men de små friluftsforeninger er ligesom mange andre klemt af krisen. Derfor er jeg glad for, at vi bredt i Folketinget er enige om at støtte dem med et ekstraordinært tilskud," sagde miljøminister Lea Wermelin i foråret.  

Du kan læse mere om gældende retningslinjer for friluftsforeningerne under corona-krisen her.