Pressemeddelelse

Nyt udinaturen.dk: Opdag naturen tæt på dig

skovbund fyldt med anemoner
En ny og opdateret version af udinaturen.dk er netop gået i luften. Her kan du finde inspiration til ture ud i naturen nær dig - hvad enten du leder efter cykelruter, shelters eller skjulte naturperler.

Mens mange fritidsaktiviteter er lukkede på grund af coronavirus, er naturen som altid åben. Og nu bliver det endnu nemmere at tage på opdagelse i det fri.  Udinaturen.dk, der er Danmarks samlede guide til oplevelser i naturen, er gået i luften i en ny og opdateret version.

Her kan du begynde turen, hvis du vil finde et godt sted at gå en tur og trække frisk luft, spise mad i det fri eller overnatte under åben himmel. På udinaturen.dk får du konkrete oplysninger om fx vandreruter, information om hvor du må parkere og overnatte og hvor der er et særligt godt sted at nyde en flot udsigt. Siden tilbyder også inspiration til ture og oplevelser, små som store, hvis du ikke ved, hvor du skal begynde din tur. 

På udinaturen.dk kan du bl.a. finde mere end 600 shelters, 135 bålhytter og knap 2.000 vandreruter.

"Vi har længe haft behov for få et bedre overblik over friluftsmulighederne i Danmark; hvor er de forskellige faciliteter og hvor er der særlige oplevelser at komme efter? Det er nødvendigt, hvis vi skal have flere ud og opleve vores natur. Derfor glæder Friluftsrådet sig over, at det med et opdateret og brugervenligt udinaturen.dk, nu er nemmere at finde oplysninger, men også få inspiration til ture ud i naturen og mere viden om de steder, man vil besøge," siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.    

Udinaturen.dk er en guide, hvor man ud fra et kort finder frem til de oplysninger, man skal bruge. Siden er nu blevet opdateret med et mere detaljeret kort, et inspirerende og mere mobilvenligt design og en mere enkel web-navigation. Alle oplysninger fra den gamle version er desuden blevet kvalitetstjekket for at sikre den bedste oplevelse for brugerne.

Nye data - flere muligheder 

Alle de oplysninger, som danskerne får adgang til på udinaturen.dk, kommer fra en fælles friluftsdatabase, hvor stat og kommuner kan uploade indhold om egne naturområder. Det har mange kommuner allerede gjort, og håbet er, at endnu flere kommuner vil bidrage med deres viden om lokale muligheder for et aktivt friluftsliv, så borgerne samlet kan få det bedste overblik over mulighederne i det fri.

De rå data i den Fælles Friluftsdatabase er åbne, så alle nemt kan lave apps, programmer og hjemmesider med dem - kun fantasi og behov sætter grænsen.

Den første version af udinaturen gik i luften i 2010. Moderniseringen af udinaturen.dk er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, GeoDanmark, Miljøstyrelsen, en række kommuner, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening og vil løbende blive udviklet.

reklame med forskellige naturområder og tekst udinaturen.dk