Nyhed

Nyt materiale til foreninger: Fra sundhedsvæsen til aktive friluftsfællesskaber

Sund i Naturen
Friluftsrådet har igennem projekterne Sund i Naturen og Friluftsliv på Tværs skabt materiale, der skal inspirere flere friluftsorganisationer til at arbejde med sundhed.

I Friluftsrådet arbejder vi målrettet med at styrke folkesundheden gennem friluftsliv og aktiviteter i naturen.

Folder til foreninger - Friluftsliv på Tværs

Med projekterne Sund i Naturen og Friluftsliv på Tværs har vi i tæt samarbejde med en række kommuner udviklet, afprøvet og evalueret sundhedsindsatser med natur og friluftsliv. Vi har skabt kompetenceudviklende metoder til at styrke samarbejdet på tværs af kommune og natur- og friluftsforeninger, for at forbedre mulighederne for at deltagerne holder fast i de gode aktive vaner i naturen og forhåbentlig bliver en del af et friluftsfællesskab.

Som medlemsorganisation af Friluftsrådet modtager I derfor en inspirationsfolder udviklet specifikt til foreninger med natur og friluftsliv som omdrejningspunkt.

Folderen har til formål at give inspiration til, hvordan samarbejde med kommunerne kan være værdifuldt for jeres lokalforeninger, og hvordan I kan hjælpe mennesker ind i jeres foreninger og ud i meningsfulde fællesskaber i naturen.

Folderen kan downloades her. Send en mail til fr@friluftsraadet.dk eller 2464 6391, hvis I kunne tænke jer at få tilsendt fysiske eksemplarer af folderen.

Man kan også bestille "Vil du med ud i fællesskabet?" postkort, som reklamerer for det interaktive danmarkskort på findditfriluftsliv.dk. På kortet kan man finde de mange lokale friluftsforeninger, der ligger tæt på, der hvor man bor. Disse kort kan med fordel deles ud i hele landet. Man kan bestille op til 500 postkort så længe lager haves.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til materialet eller vores arbejde med friluftsliv og folkesundhed, er I selvfølgelig også velkomne til at kontakte os.