Nyhed

Naturpark Nissum Fjord indviet på smuk sensommerdag

Vandrere i Naturpark Nissum Fjord
Nissum Fjord har siden december 2018 kunne bryste sig af at en af de ti naturområder i Danmark, der er optaget som naturpark i Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker. På Nissum Fjord Dagen søndag den 26. august 2019 blev naturparken officielt indviet.
Frivillige spiser forkost i Nissum Fjord Naturpark

Der var ikke mange skyer på himlen, hverken i overført eller egentlig betydning, da Naturpark Nissum Fjord blev indviet på den årlige Nissum Fjord Dag søndag den 26. august 2019. 

Udnævnelsen blev fejret med et væld af aktiviteter, for eksempel vandretur på den certificerede kvalitetsvandrerute Husby Klitplantage-ruten, sejltur med den traditionelle fjordbåd Tjaldur, udstilling af lokale kunstnere, smagsprøver på lokale produkter og meget andet.

Nissum Fjord blev i december 2018 godkendt som fuldgyldigt medlem af Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker. Forud for udnævnelsen ligger to år med status som pilotnaturpark og 10 års forarbejde af Nissum Fjord Netværket, Holsterbro og Lemvig Kommuner. 

En triumf for det frivillige initiativ

Bestyrelsesmedlem Flemming Larsen fra Friluftsrådet roste til indvielsen den ihærdige indsats og det gode samarbejde mellem frivillige kræfter, kommuner, foreninger, erhvervsliv og lodsejere. 

"Friluftsrådet tror meget på den frivillige indsats. Også selv om det nogle gange kan være besværligt og tage tid. For på lang sigt gavner det ejerskabet, opbakningen og den fælles gevinst mellem kommuner, foreninger og frivillige, lodsejere samt det lokale erhvervsliv," lød det fra Flemming Larsen fra Friluftsrådet.

Danske Naturparker er en mærkningsordning for naturområder af særlig regional, national og international betydning. Nissum Fjord er blandt andet med rørskove og vådområder et vigtigt naturområde for fuglelivet, og få friluftsfolket er der mange muligheder for at vandre, fiske, sejle i kano eller kajak, cykle og ride. 

Tre store naturoplevelser i Naturpark Nissum Fjord

1. Tag på vandretur rundt om fjorden
Du kan gå hele vejen rundt om Nissum Fjord, cirka 70 km, og overnatte i sheltere eller på campingpladser undervejs. Du kan også prøve den 15 kilometer lange certificerede kvalitetsvandrerute Husby Klitplantage-ruten, som bringer dig gennem storslåede landskaber fra fjord til hav.

2. Besøg de hyggelige fjordhavne
I Nissum Fjord er der mange små jollehavne, som giver mulighed for at nyde roen helt tæt på vandet. Ved flere af havnene er der madpakkehus og shelterplads. 

3. Oplev fjordens fugleliv
Der er et rigt fugleliv i Naturpark Nissum Fjord både omkring selve fjorden og over Vesterhavet. I naturparken kan du blandt andet opleve rørhøg, fiskeørn, topmejse, bramgæs og sandløber. 

Læs mere om Nissum Fjord Naturpark

Friluftsrådet håber, at udnævnelsen til Naturpark vil gøre det, der i folkemunde er gået under betegnelsen "den hemmelige fjord", til en attraktiv destination for lokale borgere og turister og inspirere endnu flere til at komme ud i naturen.

Natursafari ved klitterne i Naturpark Nissum Fjord
Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.

 

Kontakt