Nyhed

Natur- og friluftsorganisationer kan søge om drifttilskud

Landsdækkende natur- og friluftsorganisationer, som fremmer friluftslivet i Danmark, kan nu søge om driftstilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Fra 2018 har Friluftsrådet indført en ny model for, hvordan tilskuddene bliver tildelt.

Friluftsrådet uddeler driftstilskud til landsdækkende natur- og friluftsorganisationer, som fremmer friluftslivet i Danmark. Midlerne er en del af Udlodningsmidler til friluftsliv, der består af overskuddet fra Danske Lotteri Spil og Klasselotteriet.

Fra 2018 har Friluftsrådet indført en ny model for driftstilskud, som vil blive indfaset over fem år fra 2018 til 2022. Friluftsrådet har under udviklingen af modellen været i konstruktiv og tæt dialog med de organisationer, der fik driftstilskud i 2017.

Friluftsrådet giver overordnet set driftstilskud til tre typer landsdækkende organisationer:

  • Primærorganisationer er natur- og friluftsorganisationer, der samler medlemmer om interessen for en aktivitet og udøver interessevaretagelse.
     
  • Faglige fællesskaber er organisationer, hvis primære formål er at formidle det brede friluftsliv og fremme naturforståelsen i Danmark med afsæt i medlemmernes professionelle virke.
     
  • Paraplyorganisationer, som samler friluftlivets interesser.

Organisationer kan ikke få driftstilskud, hvis de modtager driftstilskud fra andre puljer af udlodningsmidler.
Der vil i 2018 være ca. 18,5 millioner kroner til uddeling.

Indfasning af ny model

Den nye model for driftstilskud betyder at tilskuddene i højere grad vil blive bestemt af objektive faktorer, såsom sekretariatets størrelse, kontingentindtægter, antal medlemmer og økonomisk trang. For eksisterende modtagere af driftstilskud vil modellen blive indfaset over fem år.

For nye modtagere af driftstilskud er der en indslusningsperiode på fem år. Hvis organisationen tidligere har modtaget driftstilskud fra en anden udlodningspulje, vil der være en karensperiode på to år.

Læs mere om kriterierne for driftstilskud.