Pressemeddelelse

Her er Danmarks 237 strande, søer og havne med Blå Flag eller Badepunkt 2022

Badepunkt flag ved Søndervig strand
169 strande og 15 havne i Danmark kan i 2022 hejse det Blå Flag som bevis på, at her er rent badevand og fokus på miljø og natur. Derudover får 53 strande og søer mærkningsordningen Badepunkt, som udover rent vand sikrer dig særlige natur-, kultur- og friluftsoplevelser.

Hvor finder jeg en strand med rent badevand og hvor der bliver gjort noget ekstra for at passe på miljøet og naturen? Det gør du på en strand, hvor det Blå Flag vajer.

Hvor tager jeg hen, hvis jeg søger en strand eller en badesø, der udover rent badevand tilbyder nogle særlige natur- eller friluftsoplevelser? Så skal du finde vej til strand eller en sø, der har opnået mærkningsordningen Badepunkt. 

Friluftsrådet har netop offentliggjort listen over danske strande og havne, der i 2022 kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget. I år vil det Blå Flag blafre over 184 strande og havne rundt om i landet, mens 53 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt.

"En god strand eller havn betyder meget for mange danskere. Derfor glæder det mig, at vi igen i år har kunnet give så mange strande og havne det kvalitetsstempel, som mærkningsordningerne Blå Flag og Badepunkt er," siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.  

Billedet af Blå Flag
Få et overblik over de 142 strande med Blå Flag i Danmark. På kortet kan du også se de 63 badesteder med mærket Badepunkt.

"Miljø og natur er mere og mere på dagsordenen både på politisk niveau og hos den enkelte dansker. Det taler Blå Flag meget ind i, fordi et af de vigtige kriterier for at få det Blå Flag er, at der på stranden eller havnen afholdes forskellige aktiviteteter, som gør gæsterne klogere på natur og miljø," fortsætter Winni Grosbøll. 

Find vej til særlige natur-, kultur- og friluftsoplevelser

Det glæder mig, at så mange kommuner har taget Badepunkt til sig. 
Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for strande og badesøer, hvis særlige trækplaster er, at man her kan finde natur-, kultur eller friluftsoplevelser specielt for det område. Ordningen startede som et pilotprojekt i 2018, og er på bare fire år vokset fra 7 til 53 strande og badesøer. 

"Det glæder mig, at så mange kommuner har taget Badepunkt til sig, fordi de gerne vil kunne tilbyde sine gæster badeoplevelser af den slags, mange også efterspørger: strande eller badesøer, hvor man kan få fine natur- eller friluftsoplevelser, men hvor der naturligvis ligesom på Blå Flag-strandene også er rent badevand og badesikkerhed. Det er mit håb, at vi i de kommende år vil se langt flere Badepunkt-flag rundt om i landet," siger Winni Grosbøll. 

Nye Badepunkt-strande i år er Helnæs Fiskerhuse og Aborg Strand i Assens Kommune.  

badepunkt
Find dit Badepunkt og Vinterbadepunkt.

I Danmark er det Friluftsrådet, der som en uafhængig part driver mærkningsordningen, herunder i løbet af sæsonen kontrollerer, at strande og havne med Blå Flag og Badepunkt lever op til kriterierne i ordningen. 

De blå flag hejses på havnene typisk først i maj. Flagene på strande og badesøer hejses typisk først i juni. 

Se mere om flaghejsninger på kommunernes hjemmesider. 

Kontakt
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91