Nyhed

Har du en god ide til et projekt, der kan bringe mere dagslys og frisk luft ind i hverdagen?

VILLUM FONDEN
VILLUM FONDEN uddeler 20 millioner kroner og har netop åbnet for ansøgninger til projekter, der har fokus på at øge eksponeringen af dagslys og frisk luft.

Danskerne tilbringer hver dag en stor del af døgnets timer indenfor til trods for, at ophold udendørs har mange positive effekter.

Det vil VILLUM FONDEN gerne ændre på. Derfor har de igen åbnet for ansøgninger til originale og inspirerende projektidéer, der kan flytte flere af dagligdagens aktiviteter udenfor i dagslys og frisk luft. De nye projekter skal bidrage til et sundere hverdagsmiljø for både børn og voksne. Det sker som en del af VILLUM FONDENs aktiviteter inden for området 'Kultur og samfund'.

Hvem kan søge:
  • Borgere - kolleger, naboer, venner, ildsjæle, klassekammerater m.fl., der har anderledes, inspirerende og/eller kreative idéer til, hvordan udefaciliteter kan etableres eller forbedres og dermed få os ud i den friske luft. Både i skole- og arbejdstid, når vi har fri eller måske er på vej til noget 
  • Organisationer, der har innovative projektidéer til, hvordan man kan motivere til at flytte kulturelle og rekreative aktiviteter udendørs
  • Arkitekter og bygherrer, der har idéer til nytænkning eller videreudvikling af arkitektoniske koncepter, der beskæftiger sig med overgangen mellem inde og ude

Søg penge fra fonden her

Mange studier viser nemlig, at dagslys og frisk luft forbedrer vores fysiske trivsel, højner vores energiniveau og koncentrationsevne og giver os mentalt overskud.   

Det underbygges af forskning og undersøgelser, der viser en klar sammenhæng mellem friluftsliv, natur og sundhed.

VILLUM FONDEN ønsker at modtage projektidéer til, hvordan vi kan øge den daglige eksponering af dagslys og frisk luft i vores hverdag ved at rykke traditionelle indendørsaktiviteter ud – og derved få det sundere udemiljø ind i hverdagens rutiner. Ansøgningsfristen er 4. juni 2020 kl 12.00 og du kan sende din ansøgning her

 

Store og små projekter

VILLUM FONDEN har afsat i alt 20 mio. kr. til de bedste projektideer, og pengene er inddelt i to puljer – en til små projekter (100.000-500.000kr.) og en til de store projekter (1-5 mio. kr.)

Til de små projekter ønsker VILLUM FONDEN en bred vifte af inspirerende projektidéer, der kan flytte nogle af hverdagens mange indendørsaktiviteter udenfor og dermed bidrage til et sundere hverdagsmiljø. Puljen er forbeholdt borgere, der har idéer til, hvordan man integrerer sædvanlige indendørsaktiviteter til legepladsen, skolegården,  gårdrum, parker og pladser, skoven m.m.      

Til de store projekter ønsker VILLUM FONDEN projekter fra professionelle konsortier, der udvikler og implementerer innovative løsninger. Fonden vil gerne have projektideer, der kan rykke traditionelle indendørsaktiviteter udendørs eller rykke dagslys og frisk luft ind i eksisterende bygninger. 

 

VILLUM FONDEN 2