Nyhed

Det gør en forskel at være Naturpark

Gruppe på ridetur i Naturpark Amager
Naturpark Amager er netop kåret som ”Byens bedste oplevelse” af Berlingskes Alt om København. Det er en kæmpe anerkendelse, og det viser samtidig, at stemplet som Naturpark gør en forskel.

Det var et hårdt felt, der dystede om at blive Københavns bedste oplevelse 2021 i Berlingskes københavnertillæg, AOK. Der var bådsejlads i Københavns Havn, velvære på toppen af Nimb Hotel, lækker gastronomi på Copenhagen Cooking og akustiske koncerter i Musikhuset København. Men det blev Naturpark Amager, der stak af med hæderen, da prisen som Byens Bedste Oplevelse 2021 blev uddelt.

Det store grønne område lige i baghaven af København, som tæller blandt andet Amager Fælled, Kalvebod Fælled og Kongelunden, er et slaraffenland for alle, der ønsker sig at opleve natur.

Naturparken har skov, shelters, bålpladser, fugletårne, fiskesteder, badebroer, masser af dyr og planter og ditto vandre-, ride- og cykelstier. Og så har den ikke mindst Naturcenter Amager midt i det hele med traktørsted og guidede weekendaktiviteter for børn.

Det overrasker ikke Friluftsrådets formand, Niels Christian Levin-Hansen, at naturparken stikker af med førstepladsen. Det skyldes ifølge ham blandt andet, at kvalitetsstemplet Danske Naturparker gør det langt lettere at udvikle de grønne arealer til glæde for alle parkens brugere.

- Når et område får stemplet naturpark, er der en lang række ting, der bliver lettere i forhold til at udvikle området. Det bliver blandt andet lettere at hente midler til forbedring af de faciliteter i parkerne, som naturligvis er med til at højne oplevelsen for de besøgende. Det ser vi i mange af de naturparker, vi har under vores mærkningsordning, siger Niels Christian Levin-Hansen, der ønsker stort tillykke med den fornemme pris.

Han mener også, at naturpark-brandet giver en mulighed for at kommunikere parkerne på en måde, der virker mere appellerende til befolkningen.

- Naturparkstemplet giver mulighed for at kommunikere området som et samlet sted med rigtig mange forskellige typer oplevelser til københavnerne og turisterne, og det har Naturpark Amager og parterne bag gjort på forbilledlig vis, siger Niels Christian Levin-Hansen. 

Skulderklap til friluftslivet 

Den fornemme pris ser Niels Christian Levin-Hansen som en stor anerkendelse af friluftslivet og dets værdi for det omkringliggende samfund. Særligt i et år, hvor naturen for mange af os har været netop den adspredelse og det åndehul, mange har haft brug for.

- Der er ingen tvivl om, at det her er et kæmpe skulderklap til friluftslivet oven på et år, hvor flere mennesker og flere grupper, der ikke har stort naturkendskab, er kommet ud og har oplevet naturen. Flere har fundet ud af, hvad naturen kan betyde i en hverdag, der ellers kan være stressende, og hvor naturen kan tilbyde et tiltrængt afbræk, siger Niels Christian Levin-Hansen.

 

Danske Naturparker

Naturpark Amager er en del af netværket Danske Naturparker, der også dækker Naturpark Åmosen, Naturpark Vesterhavet, Naturpark Mølleåen, Naturpark Lillebælt, Naturpark Randers Fjord, Naturpark Maribosøerne, Naturpark Nakskov Fjord og Naturpark Nissum Fjord.

Se dem alle - og hvad du kan opleve på www.danskenaturparker.dk 

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.

 

 

Kontakt