Nyhed

Forholdsregler ved udendørs foreningsaktiviteter - opdateret

Lancering af Sommer i Vores Natur
Kulturministeriet har udsendt nye retningslinjer for udendørs aktiviteter i foreninger. Det giver mulighed for i langt højere grad at genoptage friluftsliv og aktiviteter i lokale klubber og foreninger.
OBS: Opdaterede retningslinjer juni 2020 

I starten af juni blev der udsendt reviderede retningslinjer for udendørs idræts- og foreningsliv samt retningslinjer for indendørs idræts- og foreningsliv samt idræts- og fritidsfaciliteter.

De trådte i kraft 8. juni 2020, hvor de nye bekendtgørelsesregler ligeledes gælder. De nye bekendtgørelsesregler implementerer den aftale om indendørs idræts- og foreningsliv, som blev indgået mellem alle partier den 6. juni 2020.

Desuden er der kommet særlige retningslinjer vedrørende sommeraktiviteter for børn og unge. 

 

 


Retninglinjer 16. maj 2020: 

Nye retningslinjer fra Kulturministeriet betyder, at foreningernes udendørs aktiviteter kan genoptages på tryg og forsvarlig vis. Foreningernes ledelse skal sikre, at aktiviteterne sker på en måde, hvor smittespredningen begrænses mest muligt, både ved at overholde de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne om afstand og hygiejne, men også sørge for eksempelvis ekstra rengøring af faciliteter og inddele udendørsarealer i flere felter. 

Til gengæld kan foreninger nu godt åbne arealer for flere grupper af maksimalt 10 personer, blot der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne og en tydelig opdeling af området, så de ikke kan komme til at udgøre én samlet gruppe. 

Foreninger kan også bruge toiletter og overnatte i shelter eller telte så længe retningslinjerne overholdes og myndighedernes generelle anbefalinger til hygiejne, afspritning, rengøring m.m. følges.  

Det gælder også, at foreningerne skal sørge for minimere kontakten mellem deltagerne aktiviteter så meget som muligt, det vil sige undgå at samles før og efter aktiviteten, men det er også muligt at tage hensyn til deltagernes alder.

Særlige retningslinjer ved foreningsaktiviteter (gælder kun udendørs aktiviteter)
  • I må max være 10 personer sammen - dog kan flere grupper á maks 10 personer bruge samme område, hvis de er adskilt. Det kan fx ske ved, at området deles op i felter med klar afstand imellem hvert felt, så hver gruppe har sit eget felt. 
  • Bruger I faciliteter skal de rengøres hyppigt og grundigt. Eventuelle toiletter bør indrettes hensigtsmæssigt, herunder skal tages højde for, at der ikke opstår kødannelse. Der måikke være adgang til bygninger. 
  • Ingen samling før eller efter undervisning/træning/aktiviteten mv.
  • Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning/aktiviteten mv. I det omfang der bruges fælles bolde eller andet udstyr bør de rengøres undervejs eller efter brug.
  • Overnatning i telte/shelters kan ske efter Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om afstand og hygiejne. Foreningen kan lave de nærmere konkrete retningslinjer for det.

 

Generelle retningslinjer, der også skal overholdes ved foreningsaktiviteter 
  • I skal holde afstand på en meter hinanden - det gælder både i fri luft og på baner mv. 
  • Vær særlig opmærksom på håndhygiejne. Det vil sige medbring altid håndsprit og gerne vand og sæbe på ture. 
  • Host eller nys kun i albuen eller i et papirlommetørklæde. Og husk skraldepose.
  • Alle med symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed - også i mild grad - skal blive hjemme.

Der er også lavet retningslinjer om at tage hensyn til mennesker, der er særligt udsatte for at blive smittet med corona-virus.  

Se alle retningslinjer her: 

 

dreng der har fanget en fisk
Med opbakning fra alle Folketingets partier har miljøminister Lea Wermelin oprettet en ny støtteordning med 2,5 millioner i corona-hjælp til små friluftsforeninger. Det er en god nyhed og en afgørende hjælp, der kan sikre at friluftslivets foreninger kommer igennem krisen, lyder det fra Friluftsrådets formand.

I følge Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, vil forsamlingsforbuddet fra 8. juni hæves til mellem 30-50 personer. DUF skriver også, at der fra 8. juni vil blive mulighed for at lave sommeraktiviteter for børn- og unge. Også dette vil være under specifikke retningslinjer. 

Retningslinjerne vil blive opdateret løbende. 

plakat fra sundhedsstyrelsen