Nyhed

Corona-hjælp til friluftsforeninger er landet

dreng der har fanget en fisk
Med opbakning fra alle Folketingets partier har miljøminister Lea Wermelin oprettet en ny støtteordning med 2,5 millioner i corona-hjælp til små friluftsforeninger. Det er en god nyhed og en afgørende hjælp, der kan sikre at friluftslivets foreninger kommer igennem krisen, lyder det fra Friluftsrådets formand.

En ny støtteordning skal forhindre, at lokale friluftsorganisationer kommer i klemme på grund af corona-krisen. Der er bred enighed blandt Folketingets partier om at støtte med 2,5 millioner kroner, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. 

Forsamlingsforbud, mistede medlemmer og aflyste arrangementer presser små friluftsforeninger under coronakrisen. Selv relativt små tab rammer hårdt for en lille forening. Derfor rækker miljøministeren og Folketingets partier nu foreningerne en hjælpende hånd og sender 2,5 millioner kroner ud til friluftslivet.

"Rigtig mange danskere søger ud i vores fælles natur i den her særlige tid. Flere har fået øjnene op for de rigtig mange muligheder, der er for friluftsliv. Men de små friluftsforeninger er ligesom mange andre klemt af krisen. Derfor er jeg glad for, at vi bredt i Folketinget er enige om at støtte dem med et ekstraordinært tilskud", siger miljøminister Lea Wermelin i pressemeddelelsen. 

For Friluftsrådet er det en god nyhed: 

"Vi er utrolig glade for, at miljøministeren har lyttet og nu giver denne håndsrækning til friluftsforeningerne. Det er har stor betydning for, at de kommer igennem krisen og kan tilbyde aktiviteter i naturen på den anden side, så der lyder en stor tak her fra", siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet. 

Friluftsrådet har som paraplyorganisation undersøgt behovet blandt de medlemsorganisationer, der ikke er dækket af COVID19-hjælpepakkerne til idræts-organisationer og spejder-organisationer, og anmodet om hjælp fra miljøministeren.

"Det er foreninger, der laver aktiviteter for børn og unge og varetager en række vigtige opgaver med naturpleje og naturforvaltning. Derfor spiller de en vigtig rolle både i det lokale foreningsliv og på natur- og miljøområdet," siger Niels-Christian Levin Hansen.     

kvinder kigger på fugle
Corona-krisen rammer lokale natur- og friluftsforeninger, der mister medlemmer og aflyser arrangementer. Der er behov for en hjælpepakke, der når ud til hele foreningslivet, lyder det fra Friluftsrådet.

 

Regeringen og Folketingets partier har tidligere oprettet hjælpepakker til en række forskellige erhverv og organisationer for at afbøde de økonomiske konsekvenser som følge af COVID-19. De tidligere støtteordninger omfatter imidlertid ikke landets friluftsorganisationer, og derfor har partierne fundet 2,5 millioner kroner ekstra til denne målgruppe.

Det er blandt andet lokale foreninger under Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund.  

Vandrere i Naturpark Nissum Fjord
Vandrere i Naturpark Nissum Fjord
Friluftsrådet har uddelt en pulje til lokale friluftsforeninger, der er økonomisk trængte som følge af covid-19. Puljen var åben for ansøgning fra 23. juni til 10. juli 2020. Der er modtaget i alt 47 ansøgninger. Alle ansøgere har fået svar den 27. august 2020.