Pressemeddelelse

74 friluftsforeninger får støtte fra Lokalforeningspuljen

Mountainbike på grussti
74 lokale friluftsforeninger har fået en håndsrækning i form af i alt 2,4 mio. kroner i støtte. Midlerne blev i slutningen af september bevilliget af Friluftsrådet, som administrerer friluftslivets lokalforeningspulje, der skal styrke foreningernes arbejde med friluftsliv.

Faldskærmsklubber, jagtforeninger, sejlklubber, spejdergrupper, rollespilsforeninger, vandrelaug og mange andre forskellige friluftsforeninger kan se frem til en hjælpende hånd fra friluftslivets lokalforeningspulje. I alt har 74 lokale foreninger i slutningen af september fået 2,4 mio. kroner til udvikling af foreningernes aktiviteter. 

Vi har sagt, at vi med Lokalforenings-puljen kan give tilskud til alt det kedelige, men ansøgningerne har nu ikke været helt så kedelige, som de kunne være. Der er rigtig mange gode tiltag iblandt.
Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

For at kunne søge puljen skal foreningen være tilknyttet en af de 85 organisationer, som er medlem af Friluftsrådet. Foreningerne kan søge om op til 50.000 kroner i støtte til stort set alt, der kan styrke foreningens arbejde med friluftsliv.

”Vi har sagt, at vi med Lokalforeningspuljen kan give tilskud til alt det kedelige, men ansøgningerne har nu ikke været helt så kedelige, som de kunne være. Der er rigtig mange gode tiltag iblandt, og vi er glade for, at vi kan støtte de lokalforeninger, der brænder for at udvikle og udbrede friluftslivet,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Nyt udstyr forlænger sæsonen

En del foreninger søgt om støtte til udstyr, der kan forlænge sæsonen for aktiviteter. For eksempel har Næstved Strandjagtforening, som primært har aktiviteter i vinterhalvåret, søgt om tilskud til SUP-boards, der kan give medlemmerne mulighed for at komme i form til jagtsæsonen eller bare få en god naturoplevelse på fjorden i sommerhalvåret.

Et andet eksempel er Bramsnæs Sejlklub, som har fået penge til en saunatønde, så klubbens fællesskab kan leve videre om vinteren.

Der er også flere foreninger, der har søgt støtte til at lave aktiviteter, som kan tiltrække særlige målgrupper. For eksempel har Dansk Vandrelaugs Københavnsafdeling fået støtte til at udvikle et koncept for vandreture kun for mænd, efter at foreningen har konstateret, at andelen af mænd på foreningens nuværende ture er helt nede på 10 procent. 

I alt modtog Friluftsrådet 153 ansøgninger om tilskud, som er blevet prioriteret efter målgruppens størrelse og aktivitetsmæssig spredning. De lokalforeninger, der har fået tilskud, dækker 26 af Friluftsrådets medlemsorganisationer og er placeret i 45 forskellige kommuner. 

Fordeling af støtte
  • I Region hovedstaden har 16 foreninger fået støtte på i alt 572.000 kroner.
  • I Region Sjælland har 12 foreninger fået støtte på i alt 404.000 kroner.
  • I Region Syddanmark har 20 foreninger fået støtte på i alt 640.000 kroner.
  • I Region Midtjylland har 10 foreninger fået støtte på i alt 312.000 kroner.
  • I Region Nordjylland har 16 foreninger fået støtte på i alt 513.000 kroner.

Se listen over alle foreninger, der har fået støtte i september 2019.

Ny ansøgningsfrist i 2020

Lokalforeningspuljen er et resultat af den politiske aftale, som regeringen indgik i 2017 om en ny og permanent fordeling af de såkaldte spillehalsmidler til lokale, almennyttige foreninger.

Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som puljeansvarlige for hver deres pulje. Friluftsrådet er udpeget som ansvarlig for en pulje til friluftsforeninger. 

Der uddeles årligt ca. 2,4 mio. kroner. Næste ansøgningsfrist vil blive meldt ud i 2020.

Gåtur i klitheden i Naturpark Nissum Fjord
Lokale foreninger under Friluftsrådets medlemsorganisationer kan søge om støtte til at styrke foreningens arbejde med friluftsliv. Næste ansøgningsfrist er 17. maj 2024.
Missing indholdselement.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89