Pressemeddelelse

69 lokale foreninger får 2,4 millioner i støtte til mere friluftsliv

Pige og ældre mand kigger på fugle i Naturpark Åmosen
69 lokale foreninger fra hele Danmark har fået i alt 2,4 millioner kroner i støtte fra Lokalforeningspuljen. Pengene skal gå til at styrke foreningernes arbejde med friluftsliv.

Spejdere, rollespillere, sportsfiskere, ridende, jægere, kajakroere, tursejlere, modelflyvere og ornitologer. Alle har de det til fælles, at de dyrker friluftslivet i naturen, og det viser bredden af de foreninger, der netop har modtaget støtte fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje.

Fordeling af støtten
  • I Region Hovedstaden har 18 foreninger fået støtte på i alt 724.296 kroner
  • I Region Sjælland har 13 projekter fået støtte på i alt 434.500 kroner
  • I Region Syddanmark har 17 projekter fået støtte på i alt 593.114 kroner
  • I Region Midtjylland har 16 projekter fået støtte på i alt 526.500 kroner
  • I Region Nordjylland har 5 projekter fået støtte på i alt 155.495 kroner
    ​​​​​
    Se oversigten over de støttede projekter i Lokalforeningspuljen 2021

I alt har 69 lokale foreninger fået 2,4 mio. kroner til at realisere deres drømme og planer for mere friluftsliv.

Det er kun foreninger tilknyttet en af de 85 organisationer, som er medlem af Friluftsrådet, der kan søge midler fra Lokalforeningspuljen. Men derudover er der ikke mange krav, for puljen kan støtte stort set alt, der kan styrke frivillige foreningers arbejde med friluftsliv i hele landet.

”Vi har i år fået langt flere ansøgninger end tidligere, og det viser, at der er masser af initiativer derude. Jeg er glad for, at vi med puljen kan gøre en forskel for de mange frivillige kræfter, som brænder for at udvikle og udbrede friluftslivet til gavn for både egne medlemmer, foreningsfællesskaberne og lokalsamfund i alle egne af Danmark,” siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Fra flydebroer til forundringsbane

Foreningerne har især fået støtte til udstyr til aktiviteter som telte, cykler, kajakker og kikkerter til fugleture, eller til nye faciliteter som bålhytter, sheltere og flydebroer.

Der er blandt andet givet tilskud til Nordsjællands Ridelaug, som er en sammenslutning af 13 ridelaug i området. De ønskede sig penge til en fælles trailer med save, skovle, trillebører m.v., der kan gøre arbejdet med at vedligeholde ridestier nemmere og samtidig styrke fællesskabet på tværs af de mange ryttere.

Et andet støttet projekt er Dansk Ornitologisk Forening i Nordjylland, som har fået midler til en infrarød fuglekikkert, så foreningen kan tilbyde nye, spændende naturoplevelser på guidede fugleture om natten for lokale borgere og turister.

Jeg er glad for, at vi med puljen kan gøre en forskel for de mange frivillige kræfter, som brænder for at udvikle og udbrede friluftslivet til gavn for både egne medlemmer, foreningsfællesskaberne og lokalsamfund i alle egne af Danmark.
Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet

I alt har Friluftsrådet modtaget 211 ansøgninger om tilskud, og det er blevet prioriteret at støtte et bredt udsnit af forskellige formål og aktiviteter, samt initiativer der kommer mange til gavn. 

De lokalforeninger, der har fået tilskud, fordeler sig på 36 af Friluftsrådets medlemsorganisationer og er placeret i 48 forskellige kommuner. 

Det er fjerde gang, at Friluftsrådet uddeler de såkaldte spillehalsmidler via Lokalforeningspuljen. Samlet set er der i perioden 2019-2021 uddelt 9,76 mio. kr. til i alt 251 lokale foreninger fordelt på 79 kommuner.

Missing indholdselement.

 

Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91