Nyhed

106.000 børn dykker under overfladen i næste uge

Naturens Uge 2023 under overfladen
Når Naturens Uge 2023 løber af stablen i uge 36 er det med mere end 106.000 tilmeldte børn i skoler og dagtilbud. De bruger ugen på at dykke under overfladen og blive klogere livet i den blå natur.

Natur på skemaet
Skoler og dagtilbud i hele landet sætter i næste uge natur på skemaet. I hverdagene 4. til 8. september skifter flere end 106.000 børn klasseværelset og dagtilbuddets indendørs rammer ud med den lokale natur i anledning af Naturens Uge.

Skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere har meldt elever og børn til at deltage i Naturens Uge, som er Danmarks Naturfrednings

forenings og Friluftsrådet årlige mærkedage for natur- og friluftsoplevelser.

"Det er fantastisk, at både skoler og dagtilbud prioriterer at være med og at komme ud i naturen. For det er utroligt vigtigt, at vi giver vores børn et godt liv i naturen, og at de bliver introduceret til livet i havet og søerne. Vores børn skal ikke kun lære at begå sig ved vandet – de skal også have et tæt forhold til livet under overfladen og lære at passe godt på den blå natur, så der også er noget at dyrke friluftsliv i på sigt," siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Skoler, som er tilmeldt Naturens Uge, får adgang til nye digitale undervisningsmaterialer, som de kan bruge i undervisningen. Tilmeldte dagtilbud modtager en pakke med inspirationsmaterialer heriblandt en plakat, blomsterfrø, vifte om vanddyr samt adgang til inspirationsvideoer med aktiviteter i naturen.

Offentlige arrangementer hele ugen

Årets tema til Naturens Uge er ’Under overfladen’, og formålet er, at danskerne skal genopdage livet under overfladen og genskabe forbindelsen til havet.

I løbet af hele ugen er der lokale arrangementer i hele landet og i weekenden den 9.-10. september kulminerer Naturens Uge med hundredvis af aktiviteter. Her kan danskerne komme helt tæt på naturen under overfladen, når foreninger og frivillige inviterer på aktiviteter ved søer, kyster og åer. 

Størstedelen af arrangementerne er offentlige og kan findes på naturensuge.dk

Om Naturens Uge
  • Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
  • I år afholdes Naturens Uge d. 4.-10. september (uge 36) med offentlige natur- og friluftsarrangementer i hele landet.
  • Sidste år deltog 205.000 børn og voksne i Naturens Uge.
  • Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.
Kontakt
Astrid Grunert Rantorp
Kommunikationskonsulent
24 63 63 88