Nyhed

Friluftsrådet uddeler 13,4 mio. kr. til 170 projekter

børn friluftsliv
Friluftsrådet har med Udlodningsmidler til Friluftsliv uddelt 13,4 millioner kroner til 170 projekter over hele landet. Projekterne skal forbedre de fysiske rammer for friluftsliv, skabe bedre muligheder for friluftsliv for børn og unge og udvikle mulighederne for vandfriluftsliv.

Mobile grejbaser, skolehaver i byerne, oppustelige kanoer, nye overnatningsmuligheder i det fri og naturoplevelser for mennesker med særlige behov.

Det er noget af det, som Friluftsrådet har givet tilskud til med Udlodningsmidler til Friluftsliv. Der er i alt givet 13,4 millioner kroner til 170 projekter i 64 kommuner. 

Tilskud i tal

Tilskud fordelt på de overordnede temaer

Fysiske rammer for friluftsliv: 52 projekter, 5.635.900 kroner

Vandfriluftsliv: 34 projekter, 2.878.500 kroner

Børn og unges friluftsliv: 84 projekter, 4.934.300 kroner

 

Tilskud fordelt på regioner

Hovedstaden: 34 projekter, 2.431.700 kroner

Midtjylland: 52 projekter, 4.954.800 kroner

Nordjylland: 22 projekter, 1.105.200 kroner

Syddanmark: 29 projekter, 1.977.700 kroner

Sjælland: 33 projekter, 2.979.300 kr. 

Projekterne fordeler sig på tre temaer: Fysiske rammer for friluftsliv, vandfriluftsliv, og børn og unges friluftsliv. Knap halvdelen af de støttede projekter er målrettet børn og unges friluftsliv, mens en anden betydelig del af projekterne omhandler etablering af friluftsfaciliteter, herunder bål-/madpakkehytter, sheltere, båd- og badebroer samt stier.

Bæredygtighed vigtigt parameter

I støtten til fysiske faciliteter i naturen har Friluftsrådet haft fokus på at støtte projekter, hvor der er indtænkt bæredygtighed.

For eksempel ved brug af miljøcertificerede materialer, forskellige tiltag for at øge biodiversiteten lokalt, og deleordninger, hvor friluftsudstyr udlånes til en bred målgruppe. Således er 24 af de støttede projekter grejbaser.

”I takt med at vi bliver flere naturbrugere, stiger behovet for at understøtte et bæredygtigt friluftsliv. Det er derfor glædeligt, at vi kan bevillige støtte til projekter, hvor der tages hensyn til natur og miljø,” siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll. 

De støttede projekter spænder vidt: Fra naturaktiviteter for børn og unge på Kvindekrisecenter Bornholm til en offentligt tilgængelig flydende klatrevæg i Københavns Havn. 

”Jeg glæder mig over mangfoldigheden af projekttyper, hvor frilufts- og naturaktiviteter indgår i en lang række forskellige sammenhænge og formål, både af almennyttig karakter og i form af tiltag for målgrupper med særlige behov”, siger Winni Grosbøll. 

Friluftsrådet har i alt modtaget 367 ansøgninger, og cirka 66 procent af de bevilligede midler går til foreninger og organisationer.

Udlodningsmidler til Friluftsliv er en del af overskuddet i Danske Lotteri Spil og Det Danske Klasselotteri.

Har du en god idé til et projekt? Se mere her:

Shelter i Pilotnaturpark Flynder Sø - Sønder Lem Vig
Udlodningsmidler til Friluftsliv støtter initiativer, der forbedrer mulighederne for befolkningens friluftsliv og naturforståelse. Næste ansøgningsfrist er den 15. september 2024.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91