Nyhed

Naturens Uge er igang: H.K.H Kronprinsen tog første kig under overfladen

Åbning Naturens Uge 2023 Kronprins Frederik
Naturens Uge 2023 er officielt skudt i gang af H.K.H. Kronprinsen, som sammen med 2. klasse fra Ørestad Skole tog på en forunderlig opdagelsesrejse under havets overflade med waders, bølgeskvulp og krabbefangst.

Uge 36 er lig med natur- og friluftsoplevelser i hele landet, når Naturens Uge inviterer dagtilbud, skoler og familier ud i naturen.

På Naturcenter Amager Strand startede naturens festuge med undervandskikkerter og fyldte krabberuser, da 2. klasse fra Ørestad Friskole sammen med en smilende H.K.H Kronprins Frederik undersøgte livet under havoverfladen i Øresund.

Fra kysten kiggede de efter småfisk, og på badebroen blev der hevet krabber i land og leget gemmeleg med de bundlevende dyr på sandbunden.

Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening står bag Naturens Uge, der har til formål, at få danskerne ud i naturen, så de får øjnene op for dens rigdom og får lyst til at passe bedre på den.

Tusindvis af børn dykker under overfladen

I løbet af Naturens Uge vil over 100.000 børn i skoler og dagtilbud tage på opdagelse i naturen i landets søer, åer og hav, så de kan blive klogere på livet under overfladen. Ligesom 2. klasse fra Ørestad Friskole vil de få et indblik i det forunderlige liv og naturens tilstand under overfladen.

Årets tema til Naturens Uge er ’Under overfladen’, fordi danskerne skal genopdage livet under overfladen og genskabe forbindelsen til havet.

Arrangementer for alle i weekenden

I weekenden den 9.-10. september kulminerer Naturens Uge med hundredvis af gratis aktiviteter i hele landet, hvor danskerne kan komme helt tæt på naturen under overfladen, når foreninger og frivillige inviterer til arrangementer ved søer, kyster og åer.

Find et arrangement nær dig på Naturens Uges hjemmeside

 

Om Naturens Uge
  • Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
  • I år afholdes Naturens Uge d. 4.-10. september (uge 36) med offentlige natur- og friluftsarrangementer i hele landet.
  • Sidste år deltog 205.000 børn og voksne i Naturens Uge.
  • Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.

 

Kontakt
Astrid Grunert Rantorp
Kommunikationskonsulent
24 63 63 88