Nyhed

Nyt Danmarkskort over de faciliteter, du mangler

sheltertur
Savner du en sti til en løbetur, kender du et oplagt område til et mountainbikespor, eller har du forslag til, hvor et shelter ville gøre turen bedre? På det digitale kort "Danmark mangler" fra Danmarks Idrætsforbund kan du foreslå faciliteter.

Faciliteter understøtter gode oplevelser, og nu bliver det nemmere at skrive dine ønsker til faciliteter på ønskesedlen til din kommune.

Danmarks Idrætsforbund, DIF, har lanceret det digitale kort "Danmark mangler", hvor borgere og foreninger kan skrive deres ønsker, forslag og ideer til nye fysiske rammer for idræt og foreningsliv i en af landets 98 kommuner.

Det kan for eksempel være:

  • stier til særlige formål, fx ridestier eller motionsstier 
  • steder der ville være oplagte til mountainbike eller orienteringsløb
  • steder, der mangler sheltere til overnatning, som ville forbedre kajakturen 
  • foreninger, der mangler et klubhus eller udearealer
  • nye boligområder, der mangler en idrætshal eller stier.
  • byer, der mangler bynær natur

Vi ønsker med ”Danmark mangler” at få potentialet i kommunerne og de gode forslag til konkrete fysiske rammer frem i lyset, så vi kan understøtte kommuners strategiske beslutninger om renovering, modernisering og bygning af fysiske rammer for idræt, bevægelse og foreningsliv. De konstruktive forslag skal være supplement til hver kommunes facilitetsdata, facilitetsstrategi og andre politiske beslutninger på idræts- og fritidsområdet. Et andet formål er at få nye stemmer ind i debatten med konkrete forslag” siger public affairs konsulent i DIF, Lasse Lyck.