Nyhed

Arkitekturens Dag sætter fokus på forbindelser til naturen

Cirkeplatform på Bornholm
Der er behov for politisk fokus på, hvordan kommuner gennem arkitektur og byudvikling kan skabe nye forbindelser til naturen, lyder det fra Friluftsrådet i anledning af Arkitekturens Dag d. 4. oktober.

Arkitekturens Dag mandag d. 4. oktober har i år temaet ”Nye forbindelser til naturen”. Friluftsrådet ønsker i den anledning at sætte fokus på, hvordan eksempelvis stier, faciliteter til friluftsliv, grønne områder i byerne, byudviklingsprojekter og arkitektoniske værker kan få flere mennesker ud i naturen eller naturen tættere på befolkningen. 

”Vi skal have mere natur tæt på, hvor danskerne bor. Jo tættere vi bor på naturen, jo mere bruger vi den og får glæde af de gavnlige effekter, naturen har på blandt andet livskvalitet, fysisk og mental sundhed. Vi kan se mange gode eksempler på, hvordan det kan gøres, men der er stadig et kæmpe potentiale for at kommunerne i højere grad tænker det ind i deres planlægning,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Arrangementer i hele landet

I anledning af Arkitekturens dag inviterer Arkitektforeningen på Bornholm og Friluftsrådet til et arrangement på Bornholm, som sætter fokus på, hvordan cirkelplatformene ved Hammersholm har skabt nye forbindelser til natur.

Til arrangementet, som er åbent for alle interesserede, kan man høre om, hvordan Cirkelplatformene ved Hammersholm, der er et stærkt og interessant bud på arkitektonisk løsning, der skaber nye forbindelser til naturen, både som udsigtsplatforme, som markering af helleristningsfelter, og som anderledes opholdssteder blandt græssende køer i det smukke landskab. Cirkelplatformene er tegnet af arkitekt MAA Erik Brandt Dam og opført af Naturstyrelsen. 

På Arkitekturens Dag kan du deltage i mange interessante arrangementer, både online og fysisk i hele landet.

Du kan blandt andet opleve:

Find et arrangement nær dig her!