Nyhed

Her er sommerens coronarestriktioner for foreninger

På billedet ses en gruppe spejdere, der sidder på en træbro. De smiler
Forenings- og sommerferieaktiviteter venter forude - hvilke retningslinjer gælder for sommerlejre, stævner og friluftsaktiviteter i foreningerne? Følg med i de seneste retningslinjer her.

De seneste retningslinjer til foreningslivet gælder fra 1. juli 2021. Her er retningslinjer for udendørs og indendørs aktiviteter slået sammen til et sæt gældende retningslinjer for udøvende idræts- og foreningsaktiviteter. 

Du kan finde retningslinjer, spørgsmål og svar her på siden, men her er nogle hovedpunkter:

  • Forsamlingsforbud: Fra 1. juli er det indendørs forsamlingsforbud sat op til 250 personer, mens det udendørs forsamlingsforbud fortsat er på 500 personer. Det er stadig muligt at afholde sommeraktiviteter, herunder spejderlejre, sommerlejre, stævner mv. med indendørs aktiviteter med op til 500 personer. Hvis der er flere end 250 personer til stede, gælder der dog krav om coronapas og arealkrav. Coronapas kan kontrolleres via stikprøvekontrol, men skal være gyldigt under hele lejren, stævnet mv. Når det indendørs forsamlingsforbud hæves til 500 1. august, vil der ikke længere være krav om coronapas eller andre særlige krav for afholdelse af sommerlejre, herunder krav om at der på udendørsarealer maksimalt må tillades adgang for 1 deltager pr 2 m2.
  • Indendørs foreningsaktiviteter: en aktivitet foregår indendørs hvis der er overdækning og vægge, et telt er udendørs, hvis der er åbne facader og maksimalt 2 af 4 sider er på. 
  • Coronapas: Der indføres et krav om, at man skal kunne dokumentere det, hvis man er undtaget krav og coronapas. Find flere oplysninger i det vedhæftede dokument. Hvis der er flere end 250 personer til stede til sommeraktivitet, gælder der krav om coronapas (og arealkrav). Coronapas kan kontrolleres via stikprøvekontrol, men skal være gyldigt under hele lejren, stævnet mv. Når det indendørs forsamlingsforbud hæves til 500 1. august, vil der ikke længere være krav om coronapas eller andre særlige krav for afholdelse af sommerlejre, herunder krav om at der på udendørsarealer maksimalt må tillades adgang for 1 deltager pr 2 m2. Den nedre aldersgrænse for, hvornår man er undtaget coronapas er blevet hævet fra 15 til 16 år. Ved sommeraktiviteter med flere deltagere indendørs, end det gældende indendørs forsamlingsforbud tillader, skal man altså have coronapas, hvis man er over 16 år.
  • Arealkrav: Ved udendørs arrangementer med stående publikum med flere end 500 tilskuere skal der være 2 m2 pr. person. 
  • Test: Gyldigheden af PCR-test udvides til 96 timer. Hurtigtests er fortsat kun gyldige i 72 timer.
  • Udstyr og grej: brugere opfordres til at medbringe eget udstyr og grej. Ellers rengøres fælles grej jævnligt og der holdes god håndhygiejne.  
  • Mindre grupper: På sommerlejre og andre aktiviteter med overnanting anbefales organisering i grupper eller hold af hensyn til begrænsning af nære kontakter ved eventuelle smitteudbrud. Det er op til den enkelte arrangør, om der ønskes at opdele deltagerne i grupper/hold og ledere indgår ikke i gruppeopdelingen. 

Se dokumenterne her på siden eller på Kulturministeriets hjemmeside.