Nyhed

Her kan du møde Friluftsrådet på Naturmødet 2021

naturmøde logo
Friluftsrådet er med på årets Naturmøde. Vi deltager sammen med blandt andre miljøministeren i debatten om friluftslivet efter Coronakrisen og i en debat om de kommende naturnationalparker. Vær med live i Hirtshals eller lyt med online.

40 procent af danskerne har det seneste år været mere ude i naturen end før Corona-krisen. Det gælder især de 18-35 årige, der for alvor har opdaget glæden ved at træne, lære, mødes og koble af under åben himmel.

Hvilke muligheder giver det Danmark som samfund? 

Og hvordan gør man den situation til en god oplevelse for alle, ikke mindst under hensyn til naturen?

Det er de store spørgsmål, som Friluftsrådet deltager i en debat om på årets Naturmøde i denne weekend, 28.-30. maj 2021.

Baggrunden for debatten er blandt andet Friluftsrådets sidste store undersøgelse af danskernes brug af naturen under Coronakrisen, og udover Friluftsrådets direktør Winni Grosbøll deltager Henrik Lehmann, direktør i Nordeafonden, Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune, og miljøminister Lea Wermelin. 

Debatten foregår fredag 28. maj kl. 17.15-18.00. Følg med live på Naturmødets Facebookside her.

Hvem er naturnationalparkerne for?

Et andet meget aktuelt emne på den frilufts- og naturpolitiske dagsorden er de kommende naturnationalparker.

Hvor skal de ligge? Hvad skal der ske i dem? Hvor meget skal man vægte henholdsvis benyttelse og beskyttelse? Og hvordan får man inddraget borgere og alle øvrige interessenter, så alle føler sig hørt og graden af potentielle konflikter bliver så lav som muligt?

Den debat er arrangeret af Teknologirådet og foregår lørdag 29. maj kl. 13.45-14.30. 

Følg med live på Naturmødets Facebookside her. 

I debatten deltager Friluftsrådets formand, Niels-Christian Levin Hansen, samt Søren Gram, seniorprojektleder i Teknologirådet, Rasmus Ejrnæs, seniorforsker ved Aarhus Universitet, Rasmus Nordqvist, naturordfører for SF og Egil Fabritius Hulgaard, tidligere miljøordfører for Det Konservative Folkeparti. 

Naturmødet foregår i år som en hybrid mellem et digitalt møde på Naturmødets Facebookside og et fysisk møde i Hirtshals for publikum med forudbestilt billet.

Se hele programmet for Naturmødet 2021 her.