Nyhed

Vores Natur fotokonkurrencen: Vinderbillederne er fundet

landskabsbillede med dis
De bedste naturbilleder er nu kåret i Vores Natur-fotokokurrencen. Se afsløringen af vinderbillederne af danskernes naturoplevelser, der er udvalgt blandt flere end 23.000 billeder indsendt til Vores Natur i løbet af de seneste seks måneder.

Det har været et par usædvanlige travle uger for juryen i fotokonkurrencen ’Vis os vores natur’, siden fristen for at indsende billeder udløb for godt to uger siden. Nu er der fundet 27 vindere i fotokonkurrencen, hvor 23.217 billeder blev sendt ind.

Fotokonkurrencen skulle lokke danskerne ud i naturen med kameraet og indfange de særlige stunder, unikke udsigter og dejlige dyr, der findes i Danmarks natur. 

"Samtidig har billederne forhåbentlig inspireret andre til at komme ud i naturen og været med til at skærpe blikket for alt det vilde og vidunderlige liv, den danske natur har at byde på. Og vi må sige, at interessen for fotokonkurrencen har været helt overvældende. Vores håb er, at alle danskere har naturen, ikke bare i kameralinsen, men også på nethinden efter det her år" siger Torbjørn Eriksen, konsituteret direktør i Friluftsrådet.  

Se vinderbillederne på www.voresnatur.dk/foto

Travl jury på overarbejde med tusindvis af flotte billeder

I hvert af DR’s ni distrikter er der fundet tre vindere. Vinderfeltet byder på alt fra fotos af islandske ryler over løbende heste til fortryllende solopgange over Lille Vildmose og spættede sæler.

Juryen har bestået af DR’s vejrvært Christian Cherry, konservator Mikkel Høegh Post fra Statens Naturhistoriske Museum og landskabsfotograf Mads Peter Iversen. Mads Peter Iversen fortæller, at han i sin udvælgelse blandt andet har lagt vægt på, at der er en vis ’wauw-effekt’ i billederne, så der ikke er noget, man ser hver dag. 

 

Vinderbillederne udstilles i Botanisk Have  

Du kan også opleve vinderbillederne udstillet fra efterårsferien i Botanisk Have i København fra d. 10. oktober til 8. november 2020.