Nyhed

Vores Natur aktivitetskalender genåbner

vores natur foto
Vores Natur genåbner kalenderen med aktiviteter. Lav aktiviteter og ture, der inviterer danskerne ud og opleve nye sider af naturen, når DR i foråret genudsender den store naturserie Vilde, vidunderlige Danmark.

Naturen er blevet populær under corona og nu genstarter Vores Natur-partnerskabet aktivitetskalenderen, og inviterer danskerne med ud på nye oplevelser. 

Har du eller din forening et arrangement eller en tur i naturen, eller vil I gerne lave et, som I vil invitere andre med ud på, så læg det endelig i kalenderen. 

"Rigtig mange har opdaget naturen og alle de muligheder, der er derude. Nu vil man gerne prøve noget andet end den sædvanlige gåtur i skoven, og man er blevet nysgerrig på flere friluftsaktiviteter. Derfor er det et godt tidspunkt, at lave aktiviteter i sin forening, så flere kan komme med og blive fastholdt i at bruge naturen, også efter corona" siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Inviter danskerne ud i den natur, de ser på TV 

Fra lørdag den 8. maj genudsender DR serien Vilde vidunderlige Danmark og i fem uger frem kan I være med til at invitere danskerne ud og opleve den vilde, vidunderlige natur i virkeligheden. 

8. maj og den følgende uge 19: Inviter ud til aktiviteter i skoven og nat i naturen

15. maj og den følgende uge 20: Inviter ud til aktiviteter ved hav og kyst

22. maj og den følgende uge 21: Inviter ud til aktiviteter i det åbne landskab

29. maj og den følgende uge 22: Inviter ud til aktiviteter ved sø og å

5. juni og den følgende uge 23: Inviter ud til aktiviteter med naturen i byen

Find mere info om de enkelte programmer på voresnatur.nu 

Oplev natten i maj 

Den 7.-9. maj holder Vores Natur Nat i naturen med overnatning eller aktiviteter om natten over hele landet. Uanset om du vil arrangere nattergaletur, bålaften eller lave et hængekøjehotel, der kan overnattes i, kan du lægge dit arrangement i Vores Natur-kalenderen og blive en del af den store Nat i naturen, hvor tusindvis af danskere sover ude. 

Vild Mad

Vild Mad har aktiviteter i ugerne fra ultimo maj ind i primo juni. 'Spis Vildt fra Vores Natur' i foråret 2021 vil bestå af 14 dages kampagne, hvor befolkningen introduceres til at spise fra naturen gennem enten jagt, fiskeri eller sankning. Det er her, du kan byde ind med et arrangement, der passer under denne ramme. 

Vores Natur - Under Vandet

Vores Natur - Under Vandet har aktiviteter fra maj til og med august. Foråret bindes sammen med sommeren ved at genaktivere Vandbingo i maj og juni måned. Kampagneperioden kickstartes med et nationalt event, og efterfølgende vil regionale events understøtte brugen af- og udbredelsen af Vandbingo. Du kan byde ind med regionale events, der spiller sammen med Vandbingo eller som passer i dette tema.

Lav corona-sikre arrangementer

Det er tilladt at lave foreningsaktiviteter for op til 50 mennesker udendørs, også for andre end foreningens medlemmer, så længe det foregår i organiseret regi. På voresnatur.nu kan du finde retningslinjer og gode råd til at lave et arrangement.