Pressemeddelelse

Ny nordisk landskampdisciplin: Oplev en nat i naturen

nat i naturen mørke bål telt
Friluftsorganisationerne i de nordiske lande er klar til at udfordre hinanden i en ny disciplin: hvem kan få flest mennesker ud og opleve en nat i naturen? I det nordiske projekt Nordisk Nat i Naturen skal flest muligt mennesker i Norden opleve naturen om natten og den stærke fælles nordiske friluftstradition. A.P. Møller Fonden støtter projektet med knap 2 mio. kroner.

Nordisk Nat i Naturen inviterer alle i Norden til at fejre deres fælles tradition for friluftsliv og prøve at opleve, hvad en nat i naturen kan byde på. Hvis man har mod på det kan man også prøve at sove udenfor, under samme himmel. I kampagnen udfordrer Finland, Sverige, Norge og Danmark således i fællesskab alle, der bor i de nordiske lande, til at opleve, hvad en nat i naturen kan byde på. 

”Det at tilbringe meget tid i naturen året rundt forener alle de nordiske lande. Som en del af kampagnen ønsker vi at inspirere alle til at opleve en nat i naturen og også gerne til at sove udendørs. I år kan det lade sig gøre i en venskabelig landskampsånd, når vi går sammen med de andre nordiske lande, og dyster om, hvem der får flest mennesker med ud” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Nordisk Nat i Naturen bygger på den lange fælles nordiske tradition for at dyrke friluftsliv og skal være med til at styrke det nordiske samarbejde og samhørighed. Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden) med knap 2 mio. kroner.

Danskerne kan deltage i aktiviteter - eller sove i haven

Nat i naturen holdes i Danmark den 27. august 2022, hvor en række natur- og friluftsorganisationer er gået sammen om at invitere til aktiviteter og stille arealer til rådighed for dem, der vil ud. Det kan være aktiviteter som fugletur om natten, sove på et hængekøje-hotel, deltage i bålsamtaler eller få fortællinger om stjerner. Alle aktiviteter samles på hjemmesiden natinaturen.dk, hvor man også kan finde inspiration, hvis man vil ud i natten på egen hånd.

”Nat i naturen skal vise danskerne en ny side af vores natur, som rigtig mange ikke kender. Vi synes, flere skal have del i de gode oplevelser, og det vil vi gerne give mulighed for ved at gøre det nemt og sjovt at få en succesoplevelse på arrangementer med overnatning i naturen” siger Winni Grosbøll.

Nordisk Nat i Naturen 

Nordisk Nat i Naturen laves i et partnerskab mellem de fire friluftsorganisationer: Suomen Latu i Finland, Friluftsfrämjandet i Sverige, Norsk Friluftsliv i Norge og Friluftsrådet i Danmark. Nordic Night in Nature støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med knapt 2 mio. kroner.

Nordisk Nat i Naturen fejres som en enkelt begivenhed, men i Finland og Danmark afholdes arrangementet lørdag den 27. august 2022 og i Sverige og Norge lørdag den 3. september 2022. I Danmark fejres begivenheden som Nat i Naturen, hvor Ungdomsringen, Naturstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps og Friluftsrådet samarbejder om arrangementet. 

Læs mere om projektet på nordicnightinnature.com