Pressemeddelelse

Ny formand og flere nye bestyrelsesmedlemmer i Friluftsrådet

fælles billede af bestyrelsen
Tre medlemmer blev genvalgt og tre nye medlemmer af Friluftsrådets bestyrelse efter dagens generalforsamling. Annesofie Bjerre er ny formand.
Annesofie Bjerre

Annesofie Bjerre er 37 år, født i Skive og bor i København. Hun er sektionschef i
Banedanmark. Hun lever et aktivt friluftsliv med sine børn - i skoven og på vandet - og har som ung tilbragt adskillige timer i Danmarks natur på spejderlejre, løb og vandreture.

Fra 2013 til 2017 var hun formand i Danmarks største børne- og ungdomsorganisation, Det Danske Spejderkorps, og har i alt otte års bestyrelseserfaring herfra. 

Annesofie har siddet i Friluftsrådets bestyrelse siden 2019 og været næstformand i to år. Hun har blandt andet siddet i Strategiudvalget og Børne- og unge udvalget.

Med otte kandidater til seks pladser var der kampvalg til bestyrelsen i paraplyorganisationen for friluftslivet i Danmark, der havde samlet en god del af de 88 medlemsorganisationer i Vejle.

Til gengæld var der kun en kandidat til formandsposten, Annesofie Bjerre fra Det Danske Spejderkorps, der var indstillet af en lang række friluftsorganisationer for børn og unge.

Annesofie Bjerre følger efter Niels-Christian Levin Hansen, der forlader posten efter tre år, da han har fået arbejde i udlandet. 

"Jeg glæder mig vildt meget til at komme i gang med arbejdet! Friluftsrådet er et virkelig interessant og vigtigt samlingspunkt for alle friluftsinteresserne og jeg glæder mig til at arbejde sammen med medlemmerne, de lokale friluftsråd og alle andre, der vil være med til at give friluftslivet bedre vilkår. Flere børn og unge skal ud i naturen, der skal være mere natur og meget bedre adgangsmuligheder," siger Annesofie Bjerre, der har været næstformand de seneste tre år. 

Flot udsigt over en strand og kyst med solnedgang
Klatrede du i trætoppe, hoppede i bunker af efterårsblade og fik du lov at gå på opdagelse i buske og krat? Har du som barn set fugleliv gennem en kikkert, og har du mærket vinden i håret på kano- eller mountainbiketuren? Hvis ja, så er der stor sandsynlighed for, at du nu som voksen stadig bruger tid naturen, og at du passer på den. Sådan skriver kandidat til formandsposten i Friluftsrådet, Annesofie Bjerre.

Nye ansigter i bestyrelsen

Flere af de seks kandidater, der blev valgt ind er nye i Friluftsrådets sammenhæng.  

Flemming Torp, Kirsten Skovsby og Leif Nielsen blev genvalgt mens Thomas Bach fra DIF, Lone Sand fra DGI og Stefan Stürup fra Dansk Ornitologisk Forening er de nye i bestyrelsen.  

Lisbeth Maria Hansen og Torben Meldgaard blev ikke valgt. 

"Der er ingen tvivl om, at det store fokus på vildere natur og mulighederne for adgang til naturen i den offentlige debat, skærper interessen for det vi laver og styrker organisationernes interesse i at være med, hvor det sker og være med til at sikre, at friluftslivets interesser bliver hørt," siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

De blev valgt til bestyrelsen 

Thomas Bach

Thomas Bach er indstillet af Danmarks Idrætsforbund, hvor han også er næstformand. Han har tidligere været bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet og har særligt været involveret i formuleringen og revisionen af ’Friluftsrådets strategi’ frem mod 2020 og omlægningen af driftstilskud til medlemsorganisationerne. Thomas Bach har stor organisatorisk bredde samt indsigt i kommunalpolitik, offentlig administration samt de lokale rammer for aktivt og bæredygtigt fritids- og friluftsliv.

 

Leif Nielsen 

Leif Nielsen er indstillet af Danske Tursejlere og Dansk Sejlunion. Han har siddet i Friluftsrådets bestyrelse siden 2010 og er pt. formand for juryen for Blå Flag og Badepunkt og Udvalget for Blåt Friluftsliv. Leif Nielsen arbejder for bedre adgangsforhold i naturen, forbedret information om alle muligheder for friluftsople­velser, realistiske krav til miljø- og naturbelastning samt uddannelse og sikkerhed i relation til friluftslivet. 

Lone Sand

Lone Sand er indstillet af DGI og har qua sit mangeårige virke i DGI som projektleder, udviklingskonsulent og underviser en bred erfaring med foreningsudvikling, aktivitetsudvikling, procesledelse og bestyrelsesarbejde samt samarbejdet med frivillige. Lone Sand har stor erfaring med organisatorisk arbejde, herunder at forstå det politiske landskab omkring friluftsliv, natur- og outdooraktiviteter i såvel ind- som udland.

Kirsten Skovsby

Kirsten Skovsby er indstillet af Danmarks Jægerforbund. Hun har gennem 17 år beskæftiget sig indgående med Friluftsrådets politiske arbejde på både kredsniveau og i bestyrelsen for Friluftsrådet.
I forbindelse med Friluftsrådets nye struktur har hun været fortaler for en organisation, der sikrer lokale medlemmer indflydelse på lokale tiltag inden for Friluftsrådets rammer. 

Stefan Stürup

Stefan Stürup er indstillet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Han har i mange år været aktiv i DOF, først som formand for DOF København og siden 2012 som medlem af foreningens hovedbestyrelse, hvor han har været næstformand siden 2021. Stefan Stürup interesserer sig specielt for forholdene for DOFs mange frivillige og for projekter omkring DOFs struktur og strategi. Stefan Stürup har senest været med i Friluftsrådets adgangspolitiske udvalg.

Flemming Torp

Flemming Torp er indstillet af Ungdomsringen, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, BUPL), Ungdomsskoleforeningen, Landsforeningen af Ungdomsskoleledere, DUI - Leg og Virke og har gennem mange år fungeret som talerør for natur- og friluftsaktiviteter for børn og unge. Flemming sidder for tiden i Friluftsrådets bestyrelse, og har i en lang periode repræsenteret Friluftsrådet i bl.a. Vildtforvaltningsrådet, Biodiversitetsforum og Danmarks Naturfond.